Банер
Банер

 - Книгата на астроложката на сайтът „България без граници” Станка Ангелова ни показва как да яхнем щастието през идващите 12 месеца.

Станка Ангелова повече от три десетилетия чертае съдбините на хората и на страната ни. За първи път събра в книга пророчества, психологически съвети и любопитни факти за годината на Коня през миналото столетие и как тя може да промени живота на обикновения човек, както и на държавите.

Продължава...

Деветнадесет български моряци се намират в близост до бреговете на Либия

Изпълнителна агенция „Морска администрация” към Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията е получила информация, че 19 български моряци се намират в близост до либийските брегове. Те са добре и до момента не са поискали да бъдат репатрирани в България.

Фирмата-посредник поддържа връзка с тях и е готова да осигури връщането им в България от някое от близките пристанища извън Либия, ако обстановката се усложни.

Българските моряци са част от екипажа на седем търговски кораба, плаващи под либийски флаг. В момента всички плавателни съдове са на рейд пред пристанището на гр. Триполи.

ИА „Морска администрация” е уведомила българските корабособственици да не изпращат плавателни съдове в близост до либийските брегове. Още в началото на размириците бе направена справка, която показа, че в този район няма български кораби. Отправено бе запитване и до всички фирми-посредници дали има български моряци в този район. До момента няма информация за други моряци там. Мнението на експертите е, че създалата се обстановка няма да намали корабния трафик в Средиземно море, но като цяло той ще се измести на север.