Банер
Сватбите във Виена: все повече и по-оригинални

От 2015 г. във Виена има тенденция на нарастване на броя на сватбите. Въпреки че броят на браковете не е достигнал нивото след Втората световна война, през последните години се наблюдава своеобразен сватбен бум, при който се акцентира върху индивидуалността. След като пандемията предизвика кратък спад в браковете, сега броят им отново нараства значително. Миналата година в австрийската столица бяха сключени 9300 брака. Това е значително повече от предходните две десетилетия.

продължава>
 
Виена създава суперквартал по примера на Барселона

Основната идея на проекта Суперблокове, разработен в Барселона, е да изключи трафика от определена зона в града, определяйки вътрешните улици и площади като пространство за споделено ползване с приоритет за пешеходците.

продължава>
 
Виенски архитектурен център - за туризма, който не унищожава това, от което живее

Все повече хора пътуват по-често, по-далеч и за по-кратко време. Какво въздействие оказват желанията за почивка върху застроената среда, социалната структура и изменението на климата? Как можем да си представим туризъм, който не унищожава това, от което живее? Това са част от темите на изложбата във Виенския архитектурен център.

продължава>
 
Виена инвестира 223 млн евро в трамвайна инфраструктура

За да може и в бъдеще Виена да остане най-добрият град за живеене в света, транспортното предприятие "Виенски линии" инвестира в инфраструктурата и подготвя надеждна мрежа за обществен транспорт на бъдещето.

продължава>
 
Конете във Виена вече ще са с пластмасови подкови

Металните подкови на конете, които се движат през центъра на Виена, нанасят значителни щети на уличната настилка в австрийската столица. Поради високите разходи за ремонт на улици, общината реши да субсидира преминаването към пластмасови подкови за всички собственици на файтони, които желаят това.

продължава>
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

Страница 1 от 39