Банер
Банер

 Новата книга на  Станка Ангелова - астролог на сайта „България без граници”  - цена 6 лв., поръчка на тел. 0888262195.

 

БТС с нов председател, ръководство и цел – да стане най-авторитетната организация за социален туризъм

Най-старата неправителствена организация в България, със 127 г. история, избра ново ръководство, като си постави първостепенна задача БТС да получи сертификат за национална организация за спортно-туристическа дейност и организационно да стабилизира институцията, в която членуват 135 туристически дружества, стопанисващи 254 хижи, спални, хотели и т.н. с 13 000 легла.

продължава>
 
„Бъдност за талантите на България“ в Русе

Елитният фолклорен Танцов състав „Слънце“-Русе, с ръководител Пенка Филипова, откри Националния фестивал-конкурс „Бъдност за талантите на България“ в Община Русе. Културното събитие се провежда за четвърта година в 28 областни града и в него участват десетки индивидуални и групови изпълнители във всеки от регионите. Организира се от Делта център за изкуства и култура и БАФЦ"Нестия".

продължава>
 
Джина Иванова стана емблема на Празника на Мартеницата в Търговище

Няколкостотин деца от цялата страна участваха в конкурсите „Нарисувай Баба Марта 2022“ и „Мартеница-хубавица“, в тридневния празник в Търговище, доказвайки, че червено-бялата усукана нишка е най-обединяващият български символ. Българчета, турчета, помаци, копанари – всички с еднакво желание се включиха в мартенските тържества.

продължава>
 
Първомартенски танцов маратон в Търговище

Нон стоп народни танци в центъра на Търговище постави своеобразен рекорд - на сцената до Къщичката на Пижо и Пенда един след друг се качиха да играят хора над 200 търговишки деца, възпитаници на Първо ОУ „Христо Ботев“. Така те не само отбелязаха Празника на Мартеницата, но и на самодейността.

продължава>
 
Тридневният празничен маратон в Търговище продължава

Съвсем като в народното поверие, когато Малък Сечко изпил виното и разлютил сестра си Марта, паднаха драстично температурите и времето захладня, което не попречи на високия градус на настроението, с което започнаха проявите от Празника на Мартеницата в Търговище.

продължава>
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

Страница 1 от 159