Банер
Банер

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

За информация и  начин да  закупите книгата "Обичай ме навеки" 

Продължава...
Обичаят "Калиница" в Асеновград е единствен по рода си в България

Обичаят "Калиница", характерен само за Асеновград и единствен по рода си в България отново ще се проведе в пълния си вариант, след двугодишно прекъсване заради пандемията от COVID-19. Всяка година точно на Еньовден в града пристигат момичета от цялата страна, че дори и от чужбина.

продължава>
 
"Тъпан бие, хоро се вие" събра за 13 път любителите на фолклора във Флорентин

Състави от България и Румъния в два поредни дни представиха букет от фолклорни изпълнения на 13-ия международен празник "Тъпан бие, хоро се вие" Флорентин 2022г., община Ново село. Международният фолклорен събор, който има за цел да издири, съхрани и пресъздаде наследеното фолклорно богатство на регионално, национално и международно ниво, бе открит от областния управител Любен Иванов, който поздрави участниците.

продължава>
 
Живо агне бе наградата на празника „Великден в Драгоман“

По десетилетна традиция драгоманци и гости на града посрещнаха празника в навечерието на Великден с всенародно веселие и томбола на сцената пред Народно читалище „Драгоман 1925“. С песните на женската вокална група „Чепънка“ с художествен ръководител Росен Димитров започна концертът, открит от председателката на читалището Албена Дончева.

продължава>
 
ТОДОРОВДЕН В ДРАГУШИНОВО

Черквата в Драгушиново носи името на Свети Теодор Тирон, а Тодоровден е сред най-светлите празници в Християнския обреден календар на селото – празнувал се е отколе и ще се празнува вовеки…

продължава>
 
„Мегданъ Български“ в град Шипка стартира със засаждането на 144 дръвчета

Точно в подножието на епичните боеве в град Шипка, навръх националния празник, се проведе „Мегданъ Български“ с целодневна музикална програма, открита от организатора Румен Спасов и Камелия Данкова. Празникът стартира със засаждането на 144 дръвчета в „Гората на Обединението“ под Храм паметник „Рождество Христово“.

продължава>
 
Танцьорите от село Миланово с приз „Радетели на българското“

Едно от най-китните села в Софийска област, сгушило се под красивите върхове на Врачанския Балкан, е известно с талантливите си танцьори, които от години възраждат стародавни обичаи и играят автентични хора от времето на своите деди. „Ситното по старешки“, „Дедовата Георгьова“, „Ситното Вършечки“, „Дупновръшко“, „Влашки“, „Ситно шопско“… - това са част от уникалните хора, които няма да видите друг да танцува.

продължава>
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 Следваща > Край >>

Страница 1 от 4