Банер
Поредната жертва е Кърт Кобейн

Необичайна е съдбата и на Кърт Кобейн – създателят на легендарната рок група „Нирвана”. Идеята за обреченост го преследва от малък. Кърт често повтарял: „Аз съм прокълнат от дете и няма да доживея 30-те”. Феновете-статистици твърдят, че го е казал пред медиите 27 пъти.
Кобейн умеел да използва в музиката промяна на темпото и височината на звученето. Тихите, бавни ритми били последвани от диви викове. Стилът му, както и депресивните текстове, внушават усещане за безнадеждност, което било характерно за Кобейн.

Вечният бунтар бил пристрастен към дрогата. Той и жена му Къртни Лав на няколко пъти са задържани от полицията за притежание на наркотици. Саморазрушителният му живот достигна кулминацията си през март 1994 г. След поредица от опити за самоубийство той изпада в кома в Рим.

След като го стабилизират, музикантът подължил лечението си в клиника в Лос Анджелис, но скоро избягал и от нея. По непонятни причини заминава за Сиатъл, където на 5 април 1994 г. поставя край на живота си. Кърт оставя дълго предсмъртно писмо, в което пише: „От 7-годишен ненавиждам хората. В мен няма повече страст и затова по-добре мигновено да изгоря, отколкото бавно да тлея.”
За мнозина смъртта на Кобейн е неочаквана. Феновете дори обвиняват съпругата му, че користните й подбуди тласкат звездата към гибел. Най-вероятната версията е за демоните, които не оставят душата му намира.
Това са най-ярките представители на „Клуб 27”, макар че покосените във фаталната възраст музиканти са доста повече. Сред тях са и: Рон Маккернан от групата Grateful Dead, който умира след кръвоизлив на 3 март 1973 г. на 27 години. Основателят на групата Badfinger Питър Хюм се обесва на 24 април 1975 г. Вокалистът и китаристът на Big Star Крис Бел се врязва с колата си в телеграфен стълб на 27 декември 1978 г. Музикантът умира на 27 г. Полицията не може да открие причината за катастрофата. Музикантът е бил напълно трезв.
В пресата се появяват всякакви твърдения на тази поредица от трагедии. Биографът на Кобейн Чарлз Крос стига до заключението, че числото 27 е омагьосано. Големият брой починали музиканти на тази възраст не може да е обикновена случайност. Дали е така?