Банер
Банер

 Проучване на туристическия потенциал в община Ботевград. 

Продължава...

Чудото на психохирургията

Необяснимата дарба на хилерите

Повечето неща, които психохирурзите правят, включват използването на невидими сили. Действията са изцяло символични. Това обаче не означава, че те не са ефективни.

Няма друга област на психичните паранормални способности като психохирургията,

която да е до такава степен забулена в тайна. Хора от много страни, страдащи от хронични или тежки болести са спасявани от тази необяснима способност.Един от най-известните в света е помогнал на хиляди хора, между които политици, творци и учени. Естествено става дума за бележития бразилец Хосе Ариго, който при работа изпада в транс. Простият психохирург изведнъж започва да говори на немски и използва невероятни умения. Твърди се, че в подобно състояние е обзет от духа на германски лекар "Доктор Фриц". Хирургическите операции, извършени от Ариго в периода между 1950-1971 г. са филмирани и описани в десетки книги на много езици. Определено дарбата му не се дължи на сръчност и хирургически умения. По телата на неговите пациенти остават рани, които заздравяват с необикновена бързина. Бързината на лечението е удивителна и с това, че Ариго примитивни и нестерилизирани инструменти, но няма нито една инфекция или следоперационен рецидив.
Един от свидетелите, съдията Имеси, описва операция на катаракта на окото:
"Вдях как той извади нещо като ножица. Изтри я в спортната си риза и не използва никакви дезинфекциращи средства. След това направи разрез в роговицата на пациентката. Тя не почувства нищо, въпреки че бе в съзнание. Катарактата бе извадена за броени секунди. След това Ариго каза нещо като молитва, докато държеше парче памук в ръката си. Изведнъж няколко капки течност се появиха върху памука и той избърса с него окото на жената.Тя бе излекувана и наскоро след намесата прогледна."
Друг свидетел описва как Ариго вади болна сливица, след което я слага в ръката на напълно будния пациент и почиства раната, която почти не кървяла, с парче памук. Пациентът не страдал от никакви странични ефекти в резултат на това необикновено лечение.
Наистина в годините, когато Ариго практикувал своята психическа, но много осезаема, хирургия, нямало никакви обвинения, че неговото лечение е предизвикало някакви телесни повреди или наранявания. От друга страна стотици благодарни пациенти уверяват, че Ариго ги е излекувал. Той се превърна в нещо като национален герой, а неговото "чудотворно лечение" бе широко отразено в бразилския печат.

Чудотворно лечение
Освен това Ариго практикувал психомедицина и предписвал лекарства на пациентите си. Никой не е съобщил да е пострадал от приема на тези лекарства, а повечето са се излекували от болести, които традиционната медицина смята за смъртоносни.
Малко вероятно е необикновения феномен на Ариго скоро да бъде обяснен научно. Несъмнено той е вярвал в духа на доктор Фриц, който го «контролирал и му давал паранормалните способности». Държавата го приема като медиум, който чрез взаимодействието на някакви свръхестествени сили е могъл да лекува болните и умиращите?

Известни хилери
1. Операция в транс. "Операция", която била направена от английския медиум Джордж Чапман, който в състояние на транс бил обладаван от духа на Уилям Ланг /1854-1937/, приживе известен офталмолог. "Операциите" на Чапман, или на Ланг, винаги били извършвани десетина сантиметра над физическото тяло и главата на пациента. Предполага се, че те са били правени върху "духовното тяло", което веднъж излекувано имало силно влияние върху подобряването на физическото тяло на пациента.
2. Много популярен е филипинския хилър Тони Агпaoa. атинска Америка е световен център на психохирургията. Защо това е така още не е напълно изяснено от науката. По социологически това се обяснява с факта, че икономическата структура на Южна Америка, при която съвременната технология и примитивното земеделие съжителстват, създава условията за получаване на медицинска помощ, която не може да бъде оказана от традиционната медицина. Парагвайският психохирургът Иван Триля също прави очни и други сложни операции.