Банер
Банер

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

За информация и  начин да  закупите книгата "Обичай ме навеки" 

Продължава...

Дуетът Нино и Назар отново на фестивал на Босфора

След като образа овациите на Деня на космонавтиката в Руския културен институт и на тържеството в РКЦ за националния ни празник, популярният дует Нино&Назар отиват за трети път да представят България на международен културен фестивал в Истамбул.

Турското жури предпочете Нино Гангонеишвили и Димитър Колев пред групата Д2 да представи България на световния музикален фестивал. Така през юни за трети път семейния дует ще се бори за приз за България.
Нашият певец Димитър Колев-Назар е добре познат на турската публика, когато преди десетилетие спечели голямата награда и дари паричния си приз от 5000 $ в помощ на пострадалите от пагубния за Истамбул земен трус. Тогава неволно турската преса и 450 млн. тиражен вестник „Милет” кръстиха Димитър Колев с псевдонима Назар и го титуловха “българския Таркан”.
Миналата година българския дует Назар и Нино Гамтонеишвили-Колева бе поканен да открие музикалния фестивал “Истамбул-културна столица на Европа”, който бе закрит от световната група U2. Дуетът, който изпълнява интересни готик-балади в етно стил, е изключително популярен в южната ни съседка. Те направиха истинска сензация, когато заснеха свой клип на граничния мост, свързващ два континунта.
Дуетът получи позволението на кмета на 16-милионния град Кадир Топбаш на 26 октомври 2008 г. Да се затвори за 3 часа граничния мост Боаз Кьопрусю, свързващ Европа с Азия, за да могат Назар и Нино да запишат клипа към своята песен “Две души”. Това е прецедент, защото досега това се е случвало само 4 пъти в съвременната история на града: 1979 г., когато тенисистките Винъс Уилямс и Ипек Сеноглу изиграват мач и откриват Евроазийския маратон, когато в 2004 г. президентът Джордж Буш държи своята именита реч и когато пилотът от Формула 1 Дейвид Култхард постави рекорд.
Защо им гласува тази чест? След гала концерта “Истамбул 2001”, когато певецът Димитър Колев завоюва големия приз и го дарява на пострадалите от земетресението, прави обиколка на града. Съвсем случайно среща Нино Гамгонеишвили, без да знае, че е популарна грузинската изпълнителка. Така се ражда тяхната любов, която след време прераства в музикален и семеен тамдем. Всъщност един мост, свързващ континенти, ражда българския дуетът и промени стила на пеене на Нино и Назар. Градоначалникът на Истамбул е трогнат от тази история, която чува от Димитър Колев, с който са гости на най-гледаното толк шоу в Турция на Седа Саян. Трогнат от любовната сага на Назар и Нино кметът Кадир Топбаш прави невъзможното и осъществува тяхната мечта да заснемат клип, там където се е зародила тяхната съдбовна връзка.
Дано и сега нашите изпълнители ни зарадват с поредната радостна новина с представянето си на музикалния форум.
Виктория Милчева