Банер
Банер

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

За информация и  начин да  закупите книгата "Обичай ме навеки" 

Продължава...

ОФЕЛИЯ СЛАВКОВА - ЛИЯ МЕЖДУ ОДИТА И ЖИВОПИСТА

Изящен рисунък, взрив от емоции и характерен стил ни завладява от художествените послания на Офелия Славкова – Лия. Свикнали сме да свързваме името на управителката на „Глобъл Одит Сървисез” ООД с крупни и отговорни одити на държавни институции, с важни за страната ни европроекти,

като едно от малкото оторизирани одиторски дружества в страната.
„Приказка за любовта” ни кара да съзрем известната бизнес дама в различен ракурс – като обещаваща художничка, която излива емоционалната си душа в мащабни маслени композиции и завладяващи с красотата си картини. И ако мнозина се питат къде е пресечната точка между одита и изобразителното изкуство, достатъчно е да разгледа творбите на Офелия Славкова- Лия, за да открие перфекционизма, точния изказ и личната ангажираност на една креативна българка, съпричастна не само към икономическото благосъстояние на страната ни, към социалните болежки на обществото, но и към творческия потенциал, скрит дълбоко в душата на всеки човек. И именно тук е сюблимният момемент на изненадата, когато топ икономист от ранга на Офелия Славкова ни потапя в този пъстър коктейл от живописни платна, в опианяващ водопад от естетическа наслада и в хармонията на позитивизма, с който ни дарява „Приказки за любовта”.

109 платна – 109 късчета от живота на Офелия Славкова.
Нека подредим този сложен пъзел от красота, съвършенство и дарование...
Възпитаничката на школата по нетрадиционна живопис, малцина завършили и майсторския клас на н. с. Стефка Балджиева, е живо доказателство, че точните науки и отговорната анализаторска дейност могат да съжителсват великолепно с богатата фантазия, с творческия устрем и майсторството на ваятел. Важно е да умееш да изрисуваш душата си в картина, да втъчеш в сложни композиции и цветова хармония своите послания и разбиране за света, който може да радва, да удивлява, да омагьосва.
Едва ли е нужно да изброяваме богатия опит на Офелия Славкова в извършване на независим финансов одит на финансови отчети на предприятия и институции като Народното събрание, МВР, Български митници, множеството одити по проекти, финансирани от ЕС и Световната банка. Тя е авторитет в икономическите среди, номинирана за най-добър мениджър, който с висококвалифицираната си работа е доказала своя професионализъм и капацитет в сферата на българската икономика и одит.
Сега трябва да я аплодираме за следващата й отлична изява, като дръзновен и смел творец, който излага пред широката публика композиции, пейзажи, натюрморти, нарисувани по един нетрадиционен стил, притежаващи неоценима художествена, колекционерска и естетическа стойност.
Виктория Милчева