Банер
Банер

 Новата книга на  Станка Ангелова - астролог на сайта „България без граници”  - цена 6 лв., поръчка на тел. 0888262195.

 

Камен бряг

Тихото и романтично морско селце Камен бряг е прекрасно място за плаж и туризъм. Разположено на север от нос Калиакра, куротното селище великолепно съчетава почивката на лазурното море с възможността за

практикуване на екстремни спортове и за развитие на еко и културен туризъм. Красивата панорама и кристално чистият въздух допълват уюта и традициите на българското село. Камен бряг е район с богата флора и фауна, с множество исторически находки. Летовниците могат да посетят голям некропол от семейни скитски гробници (по подобие на този в Яйлата) в скалата край селото. Надупченият с пещери и скални ниши почти отвесен, двадесетметров скален бряг, е подходящо за практикуване на скално катерене.
Екзотика, живописна природа, древни находки, великолепни условия за развитие на селски и екотуризъм предлага черноморското курортно селище. То е разположено в района между Шабла и Каварна, където равнината свършва рязко със стръмни скали, които се спускат стремглаво към морето. Селото има стотина къщи, които напомнят за идилията на селския живот със зелените си чардаци, напращялите с плод лозници и пъстрите цветни градини. Хилядолетия наред хората живеят тук в хармония с природата и съхраняват традициите, както и невероятно разнообразие на растения и животни. В екзотичната местност могат да се видят десетки видове птици. Романтичната морска панорама и играещите сред вълните делфини остават незабравими спомени. Мястото е подходящо за семеен и хоби туризъм. По посока на с. Тюленово могат да се видят останки от мегалитната култура на траките и красивите скални манастири. Районът е свързан с винопроизводство от стотици години, а в Камен бряг ще вкусите от гъстото домашно вино и ракии с дъх на билки и смокини. Голф игрището и параклисът "Св. св. Константин и Елена" са новите придобивки на курортното селище.