Банер

 Новата книга на  Станка Ангелова - астролог на сайта „България без граници”  - цена 6 лв., поръчка на тел. 0888262195.

 

Дюни

Атрактивен курорт на българското Черноморие, съчетал световния стандарт с очарованието на българския възрожденски стил. В непосредствена близост до Созопол, той е кацнал на хребета на Странджа планина сред

живописен залив и море от дюни. Курортът е построен на територията на природен резерват, известен с редките видове птици и борови гори. Състои се от три зони - всяка със собствена архитектура, характерен стил и атмосфера: “Зеленика”, “Марина”, “Пеликан”.
Плажът, набразден от естествени пясъчни дюни, е дълъг 4.5 км и е покрит с кристален пясък. Морето е спокойно, с тюркоазено синя вода и без рязка промяна в дълбочината. Заливът, обгърнат от зеленината на планината, е естествено защитен от северни ветрове и създава идеални условия за спорт. Плувни басейни за деца и възрастни, спортни игрища и площадки, 7 тенис корта и възможност за практикуване на десетки спортове правят почивката още по-пълноценна. Дюни е идеално място за семейна почивка и за практикуване на водни спортове: сърф, водно поло, ски, канукаяк, плаване с лодки, пътешествие с яхти... Ваканционното селище получи наградата Син Флаг за чиста среда.
Почитателите на екотуризма ще се заинтересуват от малкия остров Свети Тома (Змийски остров), от блатата "Аркутино" и "Алепу" - място за миграция на много птици. В околността има крепост, построена от траките през VІІІ в. пр.н.е. с площ 4 000 кв. м, чиято крепостна стена включва в себе си огромни каменни "морени".
Дюни е динамично развивающ се курорт, привличащ с високия стандарт на отдих и качественото обслужване. Обновеният комплекс, намиращ се на връх Калето, е запазил уюта и романтиката на старинния български бит. Луксозни вили, златист фин пясък, уютни ресторанти и механи, създават незабравима атмосфера.