Банер
Банер

 Новата книга на  Станка Ангелова - астролог на сайта „България без граници”  - цена 6 лв., поръчка на тел. 0888262195.

 

Опитоми конкуренцията

 Има моменти, в които ако се състезаваш, това работи в твоя полза – например когато се бориш за някое място. Агресивната тактика ти помага да постигнеш целите си, но става опасно, когато безскрупулната жилка надделее и в ежедневното ти поведение. Ето няколко начина да достигнеш идеалния баланс:

Рейтинг на значението

Реши в какво си струва да влагаш състезателна енергия. Всички имаме различна представа за това какво има смисъл, но ако е нещо незначително – като например да си малко по-слаба от колежката си – тогава не би изпитала истинско удоволствие от постигнатите резултати.

Избягвай его-асоциацията

Високо амбициозните хора базират своето самочувствие на всяка възможна победа или загуба. Но ако се насилиш да бъдеш непрекъснато най-добрата, поставяш нереалистични очаквания към себе си, защото никой не е перфектен. Пък и в случай че най-важното за теб е успехът на всяка цена, сигурно страдат личните ти връзки, затова обърни егото си към по-значими неща, като например семейството ти.

Фокусирай се върху процеса

Помисли си какво точно те забавлява в ситуацията – например обичаш самата игра на карти или просто предпочиташ да биеш на карти. Когато откриеш, че ти доставя удоволствие да играеш, ще можеш да се концентрираш върху интригата на процеса, а не върху крайния резултат.