Банер

България без граници - пределно ясно е казано.
Сайтът цели да информира, да помага, да обединява и да популяризира "всичко българско и родно" по света и у нас.
В последните две десетилетия, чакайки да се роди 9-милионият гражданин в родината, нацията ни се стопи с близо 2 милиона.
Хиляди българи намериха нов дом, извън пределите на България. Откриха място за реализация зад граница, но там тежат на мястото си. Други създадоха семейства и челяд в близка и далечна чужбина, но говорят майчиния ни език, закичват се с мартеници, сурвакат за здраве и пеят народните песни на дедите ни. Това че не са в пределите на родината, не ги прави по-малко българи. И те са потомци на Спартак и Орфей, на Аспарух, Крум и Симеон Велики. За всички, които "не се срамят да се нарекат българи", както писа Паисий, е нашият сайт.
Целта на "България без граници" е да показва настоящето, с поглед в миналото и в бъдещето.
Той ще пише за достойните българи, живели преди нас и сега - в родината или пръснати по четирите краища на света. Ще се докосне до тегобите, радостите и успехите на нашите сънародници, без значение дали копаят недрата на майката родина, или попътният вятър на новата емиграция ги е пръснала по света като самородни късчета злато на българщината. Може да са потомци на изселени или отделени от бащинията българи по капризи на съдбата, на историята или по волята на "великите сили". Важна е паметта българска - кръвта, която ни свързва и обединява в едно цяло, гордостта, с която бие сърцето ни, като чуем "Мила, родино..."
Сайтът ще съдържа актуална информация за събития от страната и чужбина. Отворени сме за вашите отзиви, за всяка новина - написана или запечатана на фотолента.
България без граници ще ви отведе в красиви кътчета на родината, в този "земен рай" възпят от Ботев, дядо Вазов, Славейков... Ще разлисти за вас страниците на историята. Ще преоткрие в архивите позабравени истории... Но ще покаже и лицето на нашия съвременник, без значение къде живее и се реализира днес.
Сайтът ще претворява пулса на съвременността. Ще предложи топ оферти къде да прекарате ваканцията, къде може да откриете своя дом или място да инвестирате парите си, къде да покажете таланта си. "Произведено в България" и сътвореното от майсторската българска ръка ще е не само демонстрация на уменията на българина в различни сфери на науката, културата, търговията и т. н. Искаме да популяризираме родното, да го защитим в бурното време на конкуренция, да му дадем едно рамо.
За България без граници няма граници. Именно заради това избрахме електронния медиен вариант - за да е достъпен по всяко време и на всяко място, където блести искрата любородна и бие българско сърце.