Банер
СПЕКТАКЪЛЪТ „ШОПСКА ОГЪРЛИЦА" СЕ ПРЕВЪРНА ВЪВ ВСЕНАРОДЕН ПРАЗНИК В ЧЕКАНЧЕВО

Централният площад на село Чеканчево пред читалище „Отец Паисий 1919“ се превърна в пъстра сцена за третия концерт-спектакъл „Шопска огърлица“на 29 май 2023 г.

продължава>
 
ДОМ НА КУЛТУРАТА „СРЕДЕЦ“ С XIV „ОСТРОВ НА МУЗИКАТА“

За 14 поредна година ОКИ Дома на културата „Средец“ кани столичани и гости на София да се потопят в океана на музиката и това лято с поредицата от седем феноменални концерта в прохладата на Борисовата градина. „Джаз формация София“, „Софийски духов оркестър“, „Михаил Йосифов квартет“, концерти на Electric Pie, Frantic Zen, The Social Callers и на групата на Велислав Стоянов предлагат богата джаз програма през юли и август - напълно безплатно на Лятната естрада в самия център на столицата.

продължава>
 
ЕКШЪН В ХИЖА „ХР.СМИРНЕНСКИ“ СЕ ПРЕВЪРНА В ТОПНОВИНА И ИСКАНЕ НА ОСТАВКАТА НА ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА БТС

„От днес не сме домакини на хижа „Христо Смирненски“. Бяхме брутално и според нас абсолютно незаконно изхвърлени от Български Туристически съюз с помощта на 30 "мутри"! Не ни позволиха да си вземем дори якетата!!!“, тази информация за минути се превърна в топ новина в социалните мрежи с над 11000 споделяния и възмути на първо място редовите членове на БТС, членове на Управителния съвет на БТС и на Инспектората на Българския туристически съюз. Те дълбоко се възмутиха и се разграничиха от едноличните действия на Венцислав Венев - председател на БТС, и назначения от него щатен персонал, във връзка с извършените действия на 19-ти април 2023 г. в хижа „Христо Смирненски“ в Рила.

продължава>
 
БТС с нов председател, ръководство и цел – да стане най-авторитетната организация за социален туризъм

Най-старата неправителствена организация в България, със 127 г. история, избра ново ръководство, като си постави първостепенна задача БТС да получи сертификат за национална организация за спортно-туристическа дейност и организационно да стабилизира институцията, в която членуват 135 туристически дружества, стопанисващи 254 хижи, спални, хотели и т.н. с 13 000 легла.

продължава>
 
„Бъдност за талантите на България“ в Русе

Елитният фолклорен Танцов състав „Слънце“-Русе, с ръководител Пенка Филипова, откри Националния фестивал-конкурс „Бъдност за талантите на България“ в Община Русе. Културното събитие се провежда за четвърта година в 28 областни града и в него участват десетки индивидуални и групови изпълнители във всеки от регионите. Организира се от Делта център за изкуства и култура и БАФЦ"Нестия".

продължава>
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

Страница 1 от 159