Банер

 Проучване на туристическия потенциал в община Ботевград. 

Продължава...

КОНКУРС ЗА РИСУНКА В ТЪРГОВИЩЕ „НАРИСУВАЙ БАБА МАРТА“

Национален арт и фолклорен център Несия, фондация „БЛЯН“ в партньорство с Център за специална образователна подкрепа Търговище и кметство Търговище организира конкурс за рисунка „Нарисувай Баба Марта“. Той е част от тазгодишния „Празник на мартеницата Търговище 2022г“. В него могат да участват деца, ученици, студенти и хора от всяка възраст от цялата страна и от българската диаспора.

Творбите е препоръчително да са с размер 50/35 см., изработени с материали по избор като молив, туш, перо, пастели, акрилни бои, акварел, маслени бои и други подобни.
Участниците могат да изпращат произведенията си в електронен вариант до 27.02.2022 г. на e-mail:  Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. или на хартиен носител на адрес: Търговище 7700, ул. „Девня“6 или София 1301, ул.“Софроний Врачански“30.
Професионално жури ще отличи най-добрите твори, които ще послужат за направата на картички – продажбата е с благотворителна цел. Най-добрите ще участват в „Изложба под открито небе“ на 1 март 2022г. и с тях ще бъде украсена „Къщичката на Пижо и Пенда“ в центъра на град Търговище. Отличените творби и призьорите ще получат грамоти и награди, творбите им ще участват в следващите изложби при организиране на празника на мартеницата в Търговище през 2023 г.
На 1 март 2022 г. ще се организира пърформанс, в който най-добрите малки художници ще рисуват заедно с художника Иван Яхнаджиев и ще направят съвместни картини, които ще са част от благотворителната инициатива, свързана с Център за специална образователна подкрепа Търговище.
За повече подробности за конкурса и празника може да следите и официалната фейсбук страница на Празник на мартеницата Търговище: https:// www.facebook.com/Празник-на-Мартеницата-в-Търговище-102293208577309/