Банер
Банер

 Новата книга на  Станка Ангелова - астролог на сайта „България без граници”  - цена 6 лв., поръчка на тел. 0888262195.

 

Nivea дари 41 836 лв. на SOS Детски селища

Втора година марка №1 в грижата за кожата проведе „Приказни моменти на грижа“ в подкрепа на сдружение SOS Детски селища България. Благотворителната кампания помага за развитието и израстването на деца, лишени от родителска грижа и на деца в риск да загубят закрилата на своите родители. Козметичният бранд даряваше на организацията по 30 стотинки от всеки закупен продукт от лимитираната серия. През 2016 г. бяха събрани 41 836, 20 лв., което е повече от 2015 г.

Лимитираната серия на Nivea Crème с вече познатите приказни герои – Тео, Мая, Зайо и Феята, отново донесе много усмивки и приятни емоции на малки и големи. Към любимия крем в синя кутийка в търговската мрежа се предлагаше и комплект от книжки с приказки: „Тео и Зайо си правят състезание“, „Мая и феята отиват на плаж“, „Тео и Зайо строят къща“ и „Мая и феята подреждат стаята“.
Вдъхновявайки се от вълнуващите приключения на четиримата герои, Nivea предостави възможност на своите приятели да се включат в инициативата, като сами напишат кратка, позитивна приказка, посветена на грижата, обичта и семейството. Участниците трябваше да публикуват приказките си във Facebook със специално създадения за кампанията хаштаг #ПриказнаСиняГрижа.
Приказки публикуваха посланиците на инициативата - Рафи, Дивна, Деси Добрева, Башар Рахал, Силвия Лулчева,
Играта, Мона Недева, Гери Турийска, Василена Винченцо, Rudi Duli Muden MC & KukuSfeff, порасналия възпитаник на SOS Детски селища - Пламен Траянов, журналисти и блогъри. Инициативата за написване на детска приказка предизвика истински интерес у приятелите на марката. За 1 месец се включиха над 80 души. След края на кампанията част от приказките бяха публикувани в специално създадена за децата от SOS Детски селища България книжка, наречена „Приказни моменти на грижа“. Нейните илюстрации са дело на децата от SOS приемните семейства в София, Перник и Трявна. Авторите Василена Винченцо и Гери Турийска получиха своите книжки лично на специално събитие по повод края на кампанията.
Цветомира Сарлова - мениджър за търговски маркетинг на Nivea България, обяви постигнатите резултати и връчи чек с дарителската сума на Ивайло Гюров – Директор фондонабиране и комуникации на SOS Детски селища България. „Изключително сме щастливи, че за втора поредна година даряваме на децата от SOS Детски селища България грижа, усмивки и приказни моменти. Благодарим за огромната подкрепа, която получихме от нашите приятели и се надяваме тази инициатива, превърнала се в традиция, да бележи все по-големи успехи”, каза Сарлова.
Кампанията в подкрепа на сдружение SOS Детски селища България помага на повече български деца да имат приказното детство, което заслужават. Това е успешно продължение на традицията на Nivea в отношението към грижата за семейството.
Съобщи Тони Титянова