Банер
Банер

 Проучване на туристическия потенциал в община Ботевград. 

Продължава...

„Децата и кучетата“ възпитават децата как се отглежда домашен любимец

Серия от открити уроци под надслов „Децата и кучетата“ за ученици от 1 до 4 клас се състояха в няколко столични училища през декември и се организират по инициатива на Purina с цел да създадат познания и навици у децата за отговорно поведение към домашните любимци.

Като част от програма „Здрави деца в България“, създадена от Нестле България с цел да мотивира и популяризира балансираното хранене и активния начин на живот сред подрастващите, образователният модул „Децата и кучетата“ акцентира върху положителното влияние на връзката, която се създава между стопанина и домашния любимец в ежедневието.
Идеята е да се покаже благотворното влияние на връзката, която се изгражда между децата и кучетата, като е важна и отговорността при взимане на решение за отглеждане на куче.
Специално участие в уроците взе и лабрадорът Марти - обучено професионално куче-водач на незрящи хора. Той прилежно изпълняваше всяка команда на своя треньор, а децата станаха свидетели на кратък урок по послушание.
Представителите на фондация „Очи на 4 лапи“ разказаха на децата кои са основните команди, които кучето трябва да умее и изпълнява.
Откритите уроци „Децата и кучетата“ ще продължат и през 2017 г., които ще помогнат на децата да бъдат отговорни към домашните си любимци и да се грижат за тях с внимание и любов.
Съобщи Тони Титянова