Банер
Банер

 Проучване на туристическия потенциал в община Ботевград. 

Продължава...

Карнавалът в Габрово с конкурс „На шега и за късмет – МАСКИ със собствен силует“

Карнавалът в Габрово миналата година извика шумно „Маски горе“, защото това беше неговото мото, но ето че то се оказа пророческо за 2020г., когато днес всички сложихме маските, но не за карнавал, а за превенция. Карнавал 2020 няма да се проведе по познатия начин, но пък ще ни провокира да бъдем по-изобретателни и едва ли ще ограничи габровския хумор и находчивост.

Много хора изработиха собствени предпазни маски, подправени с хумор, цвят и декорация. Сега е моментът да ги покажат. Домът на хумора и сатирата обявява конкурс „На шега и за късмет – МАСКИ със собствен силует“. Право на участие имат всички габровци и техните приятели. Няма ограничени за материалите, декорацията и вида на маската.

Достатъчно е те да са ръчно изработени или украсени, да носят привкус на габровска шега и да предизвикват усмивка и възхищение. Авторите на най-атрактивните, забавни и идейни маски ще получат награда, а една от маските ще бъде удостоена с честта да влезе в серийно, но бутиково производство, като част от сувенирния магазин в Дома на хумора. Това авторско произведение ще да разнася по шир и длъж габровския хумор и сатира.

Снимки на своите МАСКИрани предложения изпращайте на е-мейл: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. до 20 май, като посочите три имена, телефон за връзка и дадете кратко описание на идейния замисъл на вашата маска. На 21 май ще бъдат обявени победителите. Светът е оцелял, защото се е смял. Ето защо точно на габровци им приляга да откриват смешното и да му дава път за изява.