Банер
Банер

 Новата книга на  Станка Ангелова - астролог на сайта „България без граници”  - цена 6 лв., поръчка на тел. 0888262195.

 

Прекрасната градина на Стойка Захарлиева й спечели екскурзия до Холандия

Красивата градина на Стойка Захарлиева в карловското село Войнягово спечели първо място в конкурса на HomeMax “Моята красива градина“, а собственичката й грабна голямата награда – екскурзия до най-голямата ботаничеса градина в света Койкенхоф, която се намира в Холандия. Отличието бе връчено на тържествена церемония.

Райското кътче на победителката впечатли журито със съчетанието между красота и практичност. Градината й е с много цветни кътчета, които носят наслада на окото, засадени са и различни видове зеленчуци, а целият двор е обграден с лози и дръвчета, превръщайки градината в чудесно място за отдих.
Второто място в конкурса спечели Никола Друмев с градината си в софийския квартал „Кръстова вада“. Върху 100 кв м той е засадил много и различни видове декоративни пролетни, летни и есенни цветя и ги е оформил в красиви алпинеуми и лехи. За добрата си работа, Друмев бе награден от HomeMax с електрическа коса Н 1445 Hecht.
Иновативната идея на Дамян Станчев да направи градина върху покрива на жилищната си кооперация пък му донесе трето място в конкурса. Той бе награден с електрически тример H 301 Hecht, с който да продължи да създава красота от обикновените неща. На площ от 40 кв м върху блока си Станчев е засадил туи, елхи, лози, рози, бръшлян и много други цветя и ги е аранжирал около ръчно изработени мебели от палети.
Конкурсът „Моята красива градина“ се проведе за втора поредна година. И този път в надпреварата се включиха стотици участници. Те снимаха своите градини и ги публикуваха на фейсбук страницата на HomeMax, като 20 от тях събраха най-много харесвания и се класираха за втория етап от конкурса. Тримата победители бяха избрани от жури и получиха своите награди на тържествената церемония.
Конкурсът „Моята красива градина“ е инициатива на HomeMax, с която търговската верига иска да насърчи всички непрофесионални градинари да продължат да творят чудеса от зеленина в дворовете си.
Съобщи Тони Титянова