Банер
Банер

 Проучване на туристическия потенциал в община Ботевград. 

Продължава...

Фестивал на цацата в Каварна

Кранево слага началото на уникален морски фестивал. На 10, 11 и 12 юни 2016 в Кранево ще се проведе първото издание на най-новият морски фестивал по Черноморието ни – Фестивалът на цацата.
За целта част от курорта ще се превърне във фестивална зона, забранена за автомобили, в която ще се обособят няколко сцени и кътове с разнообразна програма.

Фестивалната атмосфера ще бъде допълнена от състезания и демонстрации, работилници, поляна за игри, спорт, музика, лятно кино, кулинарни шоу програми, плажни забавления, мото и акробатични демонстрации и много други активности, в които посетителите могат да се включат.
„Твърде малко внимание се обръща на най-обичаната риба по нашето Черноморие – цацата. Затова ще й посветим цял тридневен фестивал”, казват организаторите и се подготвят да отдадат подобаващо внимание на дребната риба и на всички, които ще посетят събитието.
Зевзеците от близо и далеч ще могат да се включат в атрактивен конкурс за вицове на рибарска тематика, надяждане с цаца и надпиване с бира.
На плажната зона забавленията също ще са от сутрин до вечер - яхт състезания, детски танцов кемп с водещи хореографи и нощни дискотеки ще върнат забравения младежки дух в района на международния детски лагер. А Party Bus ще свързва Кранево, Златни пясъци, Албена и Балчик през целия уикенд.
Понеже Фестивалът на цацата съвпада с традиционния ежегоден събор на Кранево, кметът ще демонстрира кулинарните си умения като сготви специална рибена чорба пред и за всички посетители! Един от специалните гости на събитието ще бъде и Ути Бъчваров с кулинарното си шоу!
За да бъде преживяването на всички гости неповторимо, община и бизнес обединяват усилия и предлагат на посетителите преференциални цени в хотели, комплекси и ресторанти в региона.
Съвсем скоро ще обявим и останалите участници в програмата на фестивала!
Фестивалът на цацата е покрепен от Община Балчик, кмета на Балчик Николай Ангелов и кмета на с. Кранево Румен Николов.

Съобщи Тони Титянова