Банер

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

За информация и  начин да  закупите книгата "Обичай ме навеки" 

Продължава...

Фестивалът на хвърчилата е в деня на Варна

Третото издание на Международният фестивал на хвърчилата – Варна ще събре на плажа в "Аспарухово" на 15 август мало и голямо. Атрактивното събитие в морската столица се организира от Клуб "Асто - Въздушни чудеса" и Сдружение за опазване на дивата природа, като и тази година фестивалът е посветен на опазването на мигриращите птици и техните местообитания и се съфинансира по проект ЕИП 2009 - 2014 г.

Амбицията е фестивалът на хварчилата да се превърне в едно от емблематичните събития на лятна Варна. Със своя международен характер, този атракция ще допринесе за по-нататъшното изграждане на специфичния облик на града. Оттук и мисията на фестивала - да помогне за изграждането на идентичността на града и чувството на принадлежност на местната общност. Фестивалът насърчава творчеството и социалното обединяване на различни групи, възпитава участниците в любов към летенето, птиците и свободата, формира правилно отношение към опазването на околната среда.
Антоанета Титянова

А ето и пълната програма на фестивала:
10.00 - Откриване
10.15 – 12.00 и 16.00 - 17.30- Детска сцена, работилници за изработване на хвърчила и маски на птици от хартия.
17.30 - Латино парти с всепризнатия майстор на латиното Искрен Пецов.
От 11.30 до 16.00 ч. - Сцената е ваша!
През целия ден – демонстрации на ръчно изработени хвърчила, спортни хвърчила и авиомодели. Наблюдение на миграцията на птиците със специализирана техника.
Фотографски пленер "Въздушни чудеса".