Банер
Банер

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

За информация и  начин да  закупите книгата "Обичай ме навеки" 

Продължава...

Отвориха врати социални кухни за пенсионирани служители от МТИТС

Отвориха врати социалните кухни за пенсионирани служители от системата на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията. Инициативата е под патронажа на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков и се провежда за първа година.

Социалната кухня в София беше открита от генералния директор на Държавно предприятие „Ръководство на въздушното движение” (ДП РВД) Диян Динев. По време на събитието той заяви, че се надява в бъдеще проекта да придобие традиционен характер и в него да се включат и други предприятия от системата на МТИТС, като обхване все по-широк кръг от ползватели. На откриването присъства и кметът на район „Триадица” – Столична община Евтим Евтимов, който оказа подкрепа за реализирането на инициативата в София.

Проектът се финансира от ДП РВД и ще бъде реализиран първоначално в градовете София, Варна, Бургас, Пловдив и Ямбол, със съдействието на съответните общински социални служби.

Кухните ще работят всеки делничен ден през зимния сезон, като ще се осигурява обедно хранене, включващо супа, основно ястие, десерт, хляб и минерална вода/безалкохолна напитка. Общо до момента в кухните ще се хранят 240 души, като записването продължава с изключение за социалната кухня в Ямбол, където капацитета е попълнен.

Като елемент от своята социална политика ДП РВД ежегодно подпомага финансово редица значими проекти в полза на хората в неравностойно положение. Политика на предприятието винаги е била насочена към подпомагане на специализирани институции за предоставяне на социални услуги, домове за отглеждане и възпитание на деца, лишени от родителска грижа, хора с увреждания, социално слаби лица, деца с увреждания, деца без родители и др.