Банер
Банер

 Проучване на туристическия потенциал в община Ботевград. 

Продължава...

Пловдив събра на първа среща бизнес клъстери с над 1 000 фирми членове

Регионът на Пловдив е един от най-мащабните инвестиционни проекти на България – Тракия икономическа зона, за чието развитие са обединили усилия 9 общини и 2 клъстера - това съобщи кметът на Пловдив инж. Иван Тотев при откриването на първата среща на бизнес клъстерите в Южна България. 

Индустриалната столица на страната посрещна 50 представители на 25 от най-успешните сдружения, в които членуват над 1 000 фирми, неправителствени организации, общини и висши учебни заведения.

Представителите на Асоциацията на бизнес клъстерите (АБК) и гостите на форума решиха да работят за популяризиране и развитие на клъстерите в България, които увеличават работните места с висока добавена стойност и експортния потенциал на страната. От АБК заявиха, че е разработена система за акредитация на клъстерите, която ще послужи на българските институции за обратна връзка при оценка на резултатите от приложените мерки и за укрепване на административния капацитет на бизнес сдруженията в България. В Пловдив вече се прилага новия подход на Европейския съюз в клъстерната политика - синергия между отделните клъстери. Събитието бе уважено от кмета на града инж. Иван Тотев и председателя на АБК д-р инж. Венцислав Славков.
А. Титянова