Банер
Банер

 Новата книга на  Станка Ангелова - астролог на сайта „България без граници”  - цена 6 лв., поръчка на тел. 0888262195.

 

7 съвета за ново начало

I Има шанс да преживеем най-добрата година в живота си

Добра или лоша, 2010 г. вече е история. И ако едва сега сте го осъзнали, започнете вашето ново и по-успешно начало през месец февруари. Имате още време, за да превърнете предстоящите месеци в незабравимо преживяване. Ето какво съветва известният мотивационен лидер Робин Шарма.

Стъпка 1: Направи оценка на изминалата година. Запиши на лист хартия какво добро се е случило през 2009 г. и - което е още по-важно - кои са областите, в които имаш нужда от подобрение. Не пропускай да отбележиш всичките си победи и всички постижения, за които можеш да си спомниш. Така ще получиш ясна представа какво си свършил до момента.

Стъпка 2: Избери посоката, която ще следваш през цялата 2010 г. Може да бъде нещо от рода на "Годината на финансовата независимост" или "Година без страх". Запиши я на удобно място, така че да можеш да я препрочиташ всяка седмица.

Стъпка 3: Формулирай своята мисия. Запиши я в не повече от един параграф. Използвай кратки и ясни формулировки. Това ще ти помогне да останеш фокусиран и да постигнеш положителни резултати.

Стъпка 4: Уточни кои са твоите "Големи 5" - нещата, които трябва да се случат до 31 декември 2010 г., за да се превърне тя в най-успешната година в живота ти до момента. Запиши тези пет цели възможно най-просто и ясно.

Съпка 5: Разбий на части "Големите 5". Постави си тримесечни цели - по пет за първото, второто, третото и четвъртото тримесечие на годината. Така ще си сигурен, че си на правилния път. Преглеждай ги всяка седмица, но ако наистина искаш да постигнеш успех, мисли за тях всеки ден и ги превърни в основен фокус на живота си.

Стъпка 6: Концентрирай се всяка сутрин. Животът прави всичко възможно, за да ни разсейва. Нашата работа обаче е да останем съсредоточени върху най-важното. Дай си 15 минути сутрин, за да помислиш отново върху целите си, да планираш нещата, които трябва да свършиш, и да си представиш деня, който предстои, като продуктивен и пълен със страст и забавления.

Стъпка 7: Не се отказвай да учиш. Най-силното качество на успешните хора е волята им постоянно да научават нови неща. Докато другите си губят времето в гледане на безсмислици в интернет или по телевизията, те четат книги и така полагат основите на един богат, хубав и осмислен живот. Използвай всеки ден от 2010 г., за да пълниш ума си с нови идеи и да правиш най-доброто, на което си способен. Нищо не е по-важно от това. И помни, че една идея или мисъл са достатъчни, за да променят начина, по който живееш и ръководиш.