Банер
Можеш ли да си купиш щастие?

Който е казал, че парите не могат да купят щастие, не е знаел къде да ги похарчи“, казва популярна мъдрост. Проблемът с щастието и парите е, че на нас никога не ни стигат и двете. Ако не си щастлив беден, едва ли ще си щастлив богат. Това е, защото зависи от теб дали ще се чувстваш добре, а не от банковата ти сметка.
И все пак не е зле да се вместиш някак в бюджета си, особено когато става дума за Коледа и Нова година.

Придържай се към премерен бюджет
Това е стандартен и обикновен съвет, който обаче толкова често се забравя. Напиши имената на всички, които са заслужили по твоите критерии, и определи по колко пари можеш да отделиш за подаръците им.

Пазарувай онлайн
Нетрадиционен начин за спестяване на пари, но така ще можеш да следиш колко пари по бюджета си харчиш, да не говорим, че ако нямаш достатъчно налични, ще можеш да отложиш истинското плащане за януари. И още нещо – подаръкът може да отиде директно на адреса на получателя.

Подарявай ваучери
Все повече магазини, козметични и спортни центрове предлагат продажбата на ваучери, които са идеален начин да се вместиш в определен бюджет и при това да направиш практичен подарък, който ще се оцени.

Малкото не е малко
По Коледа дори и най-циничните тайно се надяват да получат нещо. Затова е по-добре да направиш много мънички подаръчета, отколкото само един голям. Играчки за елха, венчета и свещи... всички те могат да зарадват за малко пари хората около теб.