Банер
Обикни работата си

 Замисляла ли си се, че 5 дни в седмицата, по 8 часа на ден, ти си на работа и отделяш голям процент от бремето си именно на нея? Ти и работата ти имате връзка.Понякога стресираща, изнервяща, влудяваща, но все пак връзка. Ако днес ти е трудно да се сетиш за въодушевлението, с което някога си ставала сутрин и си се обличала с огромно желание, за да изглеждаш добре на работно си място и тази тръпка вече е изчезнала, време е да започнеш да работиш върху възобновяването й. Не става дума за другата крайност – работохолизъм и вманиаченост, а връщането на онзи приятен гъдел само при мисълта, че днес отново ще правиш това, което умееш и за което винаги си мечтала.

 Разбери как да запалиш пламъка на любовта към работата, ако вече е започнал да гасне.

Припомни си

Спомни си момента, в който разбра, че си избрана измежду многото кандидати за тази работа. Освен това си припомни с какво желание и любов вършеше всичко, защото ти доставяше удоволствие. Днес може би изпитваш леко отегчение, но като всяка връзка и тази трябва да премине през период на преосмисляне и събуждане на старите желания! Така че, припомни си как се чувстваше в началото и си дай сметка, че промяната в настроенията ти е дело единствено и само на твоята нагласа.

Похвали се

Ако чувстваш неудовлетворение от работата си, защото рядко срещаш признанието на по-висшестоящите от теб, не чакай някой да те похвали, а се похвали сама. В крайна сметка това, че никой не вижда усилията ти и не те оценява, не означава, че не трябва да го направиш. Всеки път, когато отчиташ подобрение на свършената от теб работа и труд, похвали се, кажи си, че си страхотна и вечерта излез да се почерпиш с приятелки.

Вложи творчество

Ако една от причините да изпитваш отегчение от работата си е, защото е станала монотонна и еднотипна, разнообрази ежедневните си задължения като включиш нови задачки. Ако разнообразяването на служебните ти ангажименти не зависи от теб – тогава се стреми към креативен и нов подход при изпълнението на обичайните задължения.