Банер
Не пренасяй проблемите си вкъщи

 Ако и ти си сред жените, които след тежък работен ден се прибират със служебните проблеми вкъщи или отиват с личните си драми в офиса – трябва да спреш.
Омагьосаният кръг, в който си влязла неволно, ще те отведе директно в Ада – в емоционално отношение. Разбери как да се откъснеш от проблемите, да поставиш границата и да създадеш два паралелни, непокриващи се свята, за да си щастлива и спокойна.

Приеми проблемът като проблем

Може би най-трудният момент е да осъзнаеш, че имаш проблем и той се свежда до невъзможността ти да разграничиш личния от служебния си живот. Представи си колко абсурдно е да крещиш в офиса на колегите си само, защото вкъщи са те вбесили или пък обратното – да изкараш цялата негативна енергия, която си събирала заради проблемите в службата, на любимия. Промени се не заради другите, а заради самата себе си! Защото в противен случай животът ти ще премине така – в нервни кризи и нещастия.

Постави граници

Когато излизаш сутрин от вкъщи и тръгваш за работа, остави проблемите с гаджето да те чакат зад входната врата. Същото важи и ако имаш сложни работни казуси за разрешаване – остави ги на бюрото си вечерта. Не ги носи със себе си вкъщи, защото личният и служебният живот не трябва да се засичат или поне не в негативен план. Как да го постигнеш ли? Постави си ясни граници.

Изгради си навици

В началото си повтаряй ако трябва успокояващи фрази от типа на: „Въпреки личния ми проблем, днес ще имам много усмихнат работен ден”. Звучи глупаво, но действа, при това безотказно. Не пренебрегвай силата на думите! Идеята е да изградиш система от навици, която постепенно да те откъсне от омагьосания кръг, в който се въртиш ли, въртиш. Когато осъзнаеш, че няма как да решиш проблема, пренасяйки го в другата ти активна сфера на живот, а само ще си създадеш нови препятствия, може би ще погледнеш с друго око на случващото се около теб.

Позитивно мислене и практики

Най-доброто решение на всеки проблем е да мислиш позитивно. Навярно си чувала поговорката: „Каквото повикало, такова се обадило”, така че извиквай в ума си само положителни мисли. Безспорен научен факт е, че действително доста по-лесно е да мислим негативно, отколкото позитивно, така че няма да е никак лесно в началото, но все отнякъде се започва. Следващият път, когато се натъжиш от обидите на колега или близък човек, преди да се разстроиш, представи си, че си на любимо място, с любими хора и си спокойна и безкрайно щастлива. Това помага.