Банер
Пести, докато работиш!

Ако сметнеш колко пари даваш, за да отидеш на работа и после за обяди, кафета, сокчета и бонбонки, които са ти нужни, за да поддържат тонуса ти през деня, излиза, че работиш, за да ходиш на работа. За да опростиш уравнението и да намалиш наистина сериозно разходите си през делничните дни, 

се изисква малко усилие и доза желание. Има няколко неща, които можеш да направиш и които ще са в голям финансов плюс за теб, а и ще се отразят добре на здравето ти.

Пътувай умно

Голяма част от месечното ти възнаграждение отива за транспорт. За живеещите в голям град, може да се окаже, че ще им бъде по-удобно да пътуват с градския транспорт, особено ако живеят и работят близо до спирка. Една месечна или годишна карта за градския транспорт ще ти излезе доста по-евтино, отколкото да пълниш резервоара на колата си и да търсиш дълго къде да паркираш сутрин. Ако все пак държиш да се придвижваш с автомобил, може да се комбинираш с твой колега, който живее близо до теб и да си разделяте пътните разходи. На всички, които живеят в по-малките градове, горещо препоръчваме да се разхождат до работното си място. Освен абсолютно безплатен, този вариант ще ти се отрази тонизиращо в приятните слънчеви утрини.

От вкъщи

Всичко, което ти остане от вечерята – вземи си го в кутия за обяд на следващия ден. Така хем няма да разхищаваш храна, хем ще може да хапваш домашно приготвени вкусотии, а не junk food, и ще спестиш пари. Същото важи и за кафето – приготви си топло кафе в термос чаша, както го обичаш – с мляко, кафява захар и канела, и го вземи за работа. Така ще се радваш на ароматна и топла напитка дълго време, след като си пристигнала в офиса.

По време на работа

Ако все пак нямаш възможност да си взимаш кафе или нещо за хапване от вкъщи, не унивай, има още един вариант да спестиш и да се храниш здравословно. По време на обедната почивка посети най-близкия хранителен магазин и си забъркай здравословен обяд, ако в службата имате пригодена кухня. При наличие на кафе машина в офиса – с колегите съберете пари и я заредете. Със сигурност ще ви излезе по-евтино, отколкото, ако всеки ден отскачате за кафе навън.