Банер

 Новата книга на  Станка Ангелова - астролог на сайта „България без граници”  - цена 6 лв., поръчка на тел. 0888262195.

 

Правила за работата у дома

Много хора намират дистанционната работа като удачен избор за трудова заетост. Те мислят, че да си служител в някаква фирма, която се намира някъде извън твоето полезрение, дава на човека безброй възможности: шефът ти е далече, всичко ти е позволено, не трябва да стоиш в

някакъв офис цял ден, можеш да полегнеш, когато искаш и да не си слагаш официалните дрехи със седмици. Само някои дребни неудобства развалят пълната идилия: не всички у дома разбират, че наистина работиш и непрекъснато те питат нещо, разсейват те, молят да свършиш нещо у дома и т.н. Според британските експерти 6 неща имат потенциала да бъдат опасни за вашата работа у дома. Ето кои са те и как можем да ги избегнем:

1. Никога не оставяйте работата си без наблюдение и заключвайте клавиатурата си дори, ако ви се налага да се отдалечете от компютъра си за една минута.
Всички домашни животни, с изключение, може би на рибките и костенурките, такива неща могат да забъркат, че после няма как да ги оправите. Дечицата пък притежават неподозираната способност да изпратят на шефа ви някаква “смешна” бележчица. След това ще имате дълго да се смеете…

2. Не казвайте на комшиите си, че работите вкъщи.
Те като нищо могат да ви помолят, например, да им разходите кучето.

3. Не давайте на хората домашния си телефон,
защото клиентът може да ви се обади и през нощта. Това няма да се хареса на вашия партньор и може да ви коства скъсване на връзката.

4. Не се надявайте да правите кариера.
Работейки дистанционно, вие не участвате във всекидневния живот на екипа, не се сблъсквате с “полезни” колеги и началници. Изводът е ясен, нали?

5. Не се разсейвате и не се забавлявайте с видео и кино.
Можете така да се разсеете, че после да не свършите работата си до късни нощи.

6. Не се концентрирайте върху работата си прекалено много. Има един случай, когато служителят, работил дистанционно, толкова се е “вживял” в телефонният си разговор с колега, че е забравил за тигана в кухнята. Като резултат е изгоряла не само кухнята, но и цялата къща!