Банер
Банер

 Новата книга на  Станка Ангелова - астролог на сайта „България без граници”  - цена 6 лв., поръчка на тел. 0888262195.

 

Не живейте на стари лаври

Повечето от хората с носталгично умиление си спомнят всичките си дипломи и награди, получени за най-добрите си професионални успехи. Но внимавайте да не попаднете в клопката на миналото си.

Опасността да спрете своята кариера е много голяма, когато отделяте по-голямо внимание на миналите си постижения, отколкото на бъдещото си развитие. Как да избегнете клопката на миналото?

Създайте си добро обкръжение

Приказвайте си с различни хора, четете интересни списания и посетете нови места. В края на краищата точно хората, с които общувате, и информацията, която възприемате, Ви прави това, което сте.

Борете се

Борбеното отношение към живота може да направи изненадващи неща! Това не значи, че трябва всичко да вършите “с рогата напред” – просто се опитайте да давате всичко от себе си, за да правите нещата възможно най-добре.

Опитвайте нови неща в нови области

Идеята е не да се хвърлите в напълно различна от обичайната за Вас дейност, а да опитате някои нови неща в рамките на тази област, в която се чувствате сигурни.

Бъдете отворени за нови идеи
Не винаги старите места могат да станат източник на нови идеи. Навлизайте в нови области и търсете там нови идеи за своята професия. Старайте се непрекъснато да се учите на нови неща в професията си.

Отдалечете се от хората, които Ви спъват

Може да Ви изглежда не много правилно да се отдалечавате от хората, които сте познавали дълги години, но това е единственият начин да не попаднете в клопката на миналото. Разбира се, че не бива да се отдалечавате от хората, които наистина са Ви много близки. Но се отървете от спъващите, Вашето развитие контакти. Просто прекарвайте повече време с хората, които са „добра компания” по пътя към Вашето бъдеще.