Банер
Банер

 Новата книга на  Станка Ангелова - астролог на сайта „България без граници”  - цена 6 лв., поръчка на тел. 0888262195.

 

Пребори скуката в офиса

Хубавото във фиксираното работно време е гарантираното заплащане, което обикновено върви в комплект с него. Неприятното е, че се налага да прекарваме на работното си място определен брой часове.

Най-приятните моменти на такава работа са когато имаме много задачи и времето минава неусетно. Но как да се борим със скуката, която ни обхваща в ненатоварените часове? Как да се отървем от чувството, че часове от безценния ни живот минават безсмислено? Ето няколко идеи:

Завършете „забравените” си проекти

Сигурно имате доста проекти и идеи, които сте занемарили, защото сте нямали достатъчно време. Сега е моментът да се представите пред шефа си в най-добрата светлина. Кажете му, че бихте искали да завършите гениалния си проект, след като сте го обмисляли дъгло време. Сега, като разполагате с повече свободно време, наистина ще имате възможност да приключите всичко в най-добър вид.

Развивайте се

Най-накрая настъпи добър момент да се захванете със саморазвитието си. Започнете някакви курсове, четете специализирана литература и поемайте цялата полезна за вашата кариера информация. Опитайте се да убедите шефовете си, че е настъпил моментът да ви пратят на курсове за повишаване на квалификацията или на някакъво професионално обучение. Докажете на своите началници, че за фирмата е изгодно да инвестира във вас.

Обучавайте се

Може би точно сега най-накрая ще можете да реализирате мечтата си да запишете втора магистратура? Напрегнатата ви работа не ви е оставяла никакво свободно време, а още преди години сте се замисляли за още една специалност. Никога не е късно да учите! Ако вземете твърдо решение да следвате, уведомете началниците си за това. От тях ще зависи, дали ще имате платените учебни отпуски.

Подновете контактите си със своите колеги

Сега е моментът най-накрая да напишете по-подробно електронно писмо на своя колега от друг град или на човека, който ви е впечатлил с професионалните си познания на някой семинар. Не бива да занемарявате връзките си в професионалната среда, в която работите. При първа възможност направете отлаганите досега срещи.

Намерете си хоби

Ако досега след напрегнатия работен ден сте се прибирали у дома с желанието само да се нахраните и да се наспите, със сигурност не сте имали сили и желание да се занимавате с някакво хоби. Сега, когато сте по-разтоварени в работното си време, ще имате възможност за по-голямо натоварване в извънработните си часове. Защо да не започнете да спортувате или да се научите да бродирате? Направете всичко това, което месеци наред сте отлагали и не забравяйте да отделите време за близките си хора.