Банер
Банер

 Новата книга на  Станка Ангелова - астролог на сайта „България без граници”  - цена 6 лв., поръчка на тел. 0888262195.

 

Пречките по пътя към върха

Ти си най-добрата, но все нещо те спъва по пътя към върха. Промени навиците си и успехът ще почука на твоята врата.

Искаш разрешение непрекъснато.


Забелязала ли си, че мъжете обикновено просто правят нещата, докато жените обмислят кого точно да попитат дали да направят нещо. Самоувереността прави впечатление на шефовете, което обяснява защо често мъжете се издигат далеч по-високо в кариерата. Затова по-малко говори, повече върши.

Извиняваш се.

“Съжалявам, но принтерът не работи”, “Съжалявам, че времето е такова”... Колко пъти на ден се извиняваш и съжаляваш публично за нещо? Поемайки нечия друга вина и употребявайки много често думи като “съжалявам” и “извинете” си вкарваш страхотен автогол, защото по този начин подкопаваш собствения си авторитет. Така че престани да се извиняваш за грешките на техниката и природата.

Приемаш всичко лично.

Шефът ти казва: “Не мисля, че това е добра идея”. Ти чуваш: “Ти си тъпа и утре ще те уволня”. Взимането на всичко прекалено навътре прави нервите ти чупливи и само ти пречи. Затова се опитай да погледнеш на случилото се в перспектива и използвай критиката единствено като урок.

Страх те е да си кажеш мнението.

На различни офисни срещи в много случаи жените предпочитат никой да не ги забележи. Това е наистина лош навик, защото често пъти става въпрос за единственото място, където имаш шанса да покажеш професионализма си пред много колеги. Не става дума да кажеш нещо невероятно интелигентно, а да кажеш нещо. Задай въпрос, или добави аргумент в някое обсъждане – така ще се види, че внимаваш и си заинтересувана.