Банер
Бързи трикове при грешки в офиса

I Важно е да не изпадате в критично състояние

Както се казва - който не работи, той не греши. Човешко е! Важното е да си вземем поука и да се поправим. Не бива да изпадате в паника или да се отчайвате. Не бива да се навивате и да мислите, че не ставате за нищо и хората не ви уважават.

Със сигурност има неща, за които можете да се гордеете със себе си. В някои ситуации дори има начин да избягаме от изумените погледи на околните.

Някой те чува да клюкариш по негов адрес.

Ако можеш, настоявай, че това е отделен цитат, а не цялото ти мнение за него, но не се опитвай да отричаш. Извини се, но знай, че такива извинения не се правят по електронна поща или със SMS, а само лично.

Напила си се като кирка на офис партито.

Намери някой колега, който е достатъчно честен, че да ти каже какво точно си правила и кой е бил наоколо. После действай бързо – поднеси извиненията си с максимална скорост на когото трябва и помоли за разбиране.

Хванали са те да бъркаш с лъжица в меда.

Използването на фирмените блага за лични цели не е много правилно и дори наказуемо. Ако те попитат дали случайно не звъниш на някой в Канада от офиса и ти наистина го правиш, поеми дълбоко дъх, признай си и предложи да платиш цената на разговорите, дори да ти се наложи да го караш на обикновени бисквити до края на месеца.

Облечена си неподходящо за работа.

Стой с високо вдигната глава и обърни всичко на майтап. Колкото по-неловко се държиш, толкова по-голяма е вероятността да станеш за присмех на околните. И следващия път остави ултра мини полата за късно вечерта.