Банер
Преодолейте “синдрома на отпуската”

I Смените картинката на десктопа си с морски пейзаж
I Работата на свеж въздух е много по-приятна
I Смяната на обстановката възстановява силите

На много хора е познато чувството "синдром на отпуската".

Това е, когато ни се иска да обърнем гръб на работата, да не се появяваме в офиса - особено след (или преди) дълъг уикенд. Летният отпускарски сезон също е предпоставка мислите ни по-често да са насочени към морето, планината, пътешествията и т.н. Как да мислим за работа в задушен градски офис, когато душата жадува за въздух? Ето няколко идеи, които ще ви помогнат да мобилизирате волята си и да продължите да вършите успешно служебните си задължения.

Внесете лятото в офиса

Букет ароматни божури, например, е радост за очите, а аромата им ще изпълни душата ви. Друг вариант е да смените картинката на десктопа си с морски пейзаж. Също така по-често поглеждайте през прозореца, за да почиват очите ви и да се любувате на свежата зеленина навън.

Обядвайте извън офиса

Вероятно в близост до офиса ви ще се намери някое лятно кафене на открито, където ще може както да похапнете, така и да си отдъхнете и да се насладите на чудесното време и свежия пейзаж. Създайте си правило да обядвате навън през лятото и се откажете от навика да жертвате обедната си почивка заради работа.

Решавайте навън деловите въпроси

Ако работата ви е свързана с много работни срещи, провеждайте ги навън, когато е уместно. Работата на свеж въздух е много по-приятна, а вероятно ще се окаже и много по-продуктивна, отколкото в офиса. Не само вашата душа, но и тази на деловия ви партньор жадува за отворени пространства.

Спортувайте

Нищо не помага повече от физическите занимания да останем енергични и работоспособни. Лятото предлага много възможности за физическа активност, дори ако под това разбирате разходки в парка, ролери и федербал.
Зарежете задушните фитнес салони и излезте на открито - това ще помогне за емоционалния ви комфорт. Към спортните занимания може да прибавите и придвижването пеша до работното място или с велосипед вместо със задушния градски транспорт или автомобила. Спортът помага за поддържане на тонуса не само на тялото, но и на мислите.

Задължително идете на почивка

И вероятно е време да го планирате. Самото планиране и организиране на лятната почивка ще ви даде сили и енергия да се концентрирате върху работата си. Лятната почивка не трябва да се пренебрегва - дори и да е кратка. Смяната на обстановката за определен период е от изключително значение за възстановяване на силите и емоционалния баланс.