Банер
Как да извлечем изгода от някого

I Не използвайте двусмислени изрази
I Експериментирайте – това е най-ефикасният начин

Ако знаете как успешно да влияете върху хората, значи притежавате много силно оръжие. То може да бъде използвано както за съзидателни, така и за разрушителни

цели. Ако сте решили, че е време да изпозлвате силата си, като въздействате върху околните, за да получите от тях все едно какви облаги, не бива да забрявате няколко основни неща:
- да използвате езика на тялото;
- да използвате правилно и недвусмислено изрази, показващи вашата преданост;
- да покажете интереса си към човека и темите на разговор;
- да го хванете в добро настроение;

Използвайте така жестовете си, че да накарате събеседника си да мисли, че наистина сте много заинтересован от темите, които той засяга. Гледането право в очите му би го накарало да се чувства като важна личност, на която имате доверие и възприемате всяка негова дума. Естествено, че контактът между очите ви не бива да е прекалено дълъг. От време на време отклонявайте погледа си малко в страни, за да не го изнервяте или за да не го карате да се чувства неудобно. Има различни типове хора – тези които не са чак толкова открити и по-стеснителни, те предпочитат по-кратък контакт на погледа. Освен това не забравяйте да поклащате глава от време на време в знак на съгласие, за да му внушите, че изпитвате респект и уважение и сте напълно съгласни с неговото мнение. Също така, когато главата се отклони от вертикалното положение, малко в страни, това показва пълен интерес, т.е. ако си наклоните леко главата можете да му покажете, че той направо ви е пленил с думите си, а това неминуемо ще разчупи ледовете между вас. Освен това този жест е много често наблюдаван при хора, които са сексуално привлечени от събеседника си. Подпирането на главата с ръка също не е за препоръчване, защото по този начин сте на път да направите позата за “задремване”, което никак няма да впечатли вашият приятел. Не правете бариери със здраво вкопчени ръце една до друга. По този начин показвате, че не сте склонен да станете близък с дадения човек.
Когато говорите не използвайте изрази, които могат да се тълкуват в два смисъла. Също така може да използвате разнообразни и “уникални” изрази, за да се постигнете интересен разговор. Вестникарските и филмовите клишета са просто убиец на приятелския и дружеския разговор. Говорете повече за положителни неща. Отбягвайте критиката, защото не се знае дали събеседникът ви не е защитник на тази тема, която сте започнали да опровергавате.
Така че най-добрият начин да повлияете на някого, да извлечете полза от това е като спазвате малко правила и най-вече като експериментирате. Успех!