Банер
Не чакайте дълго за среща

I Собственото ни време също е ценно

Удачно ли е да се съгласяваме на бизнес среща веднага? До каква степен е допустимо „да си придаваме тежест“? Колко време е редно да чакаме клиент да ни приеме в офиса си? А в ресторант? Ако търсите отговорите на тези въпроси, прочетете статията докрай.

Изграждането на дълготрайни и добри бизнес

взаимоотношения с клиентите изисква търпение и в голяма степен зависи от уменията ви за общуване. Препоръчително е да избягвате да се представяте в светлина „можем да се срещнем, когато вие имате възможност,

аз съм свободен“.Значително по-добре ще е да кажете „нека се срещнем в удобно за вас и за мен време“. Колко дълго евентуално да чакате да ви приеме потенциален клиент? Решението ви зависи от това колко дълго сте искали да създадете този контакт и колко важна за вас е тази среща. Ако това е поредният потребител на вашия продукт или пък е единственият, ще чакате различно дълго, нали?
И все пак не забравяйте, че собственото ви време също е ценно. Ако се наложи да чакате повече от двадесет или тридесет минути, по-добре е да се извините с обяснението, че имате друг ангажимент и молите да се свържат с вас допълнително, за да насрочите нова среща. Постъпете така и в случаите, когато всъщност не бързате за никъде. Защото седенето и чакането прекалено дълго със сигурност ще ви изнервят. Вие ще сте напрегнати и ядосани и дори след половинчасово чакане срещата ви да се състои, тя едва ли ще е достатъчно ползотворна. Не е необходимо да си придавате тежест. Много по-добре е да сте сдържани и учтиви, защото така демонстрирате увереност и професионализъм.
В ресторант, ако вие сте гости - бъдете точни. Ако домакините не са дошли, е по-добре да ги изчакате отвън или във фоайето. В случаите, когато вие сте домакини, можете да седнете на масата и там да изчакате гостите си, но не си поръчвайте нищо - най-много вода. Ако гостите ви се забавят по-дълго време (половин час например), тогава можете да направите поръчката си и да започнете да се храните. Успех!