Банер
Банер

 Новата книга на  Станка Ангелова - астролог на сайта „България без граници”  - цена 6 лв., поръчка на тел. 0888262195.

 

Как да си пробиеш място офиса

Използвай гениалните съвети на гурото в невербалната комуникация Жанин Драйвър и твоите най-кофти служебни проблеми изведнъж ще изчезнат.
Има едно нещо, което хората винаги пропускат да споменат, когато говорят за успех в кариерата и то няма нищо общо с това по колко часа или колко усърдно се трудиш.

Не е свързано дори и с това какво казваш. Става въпрос за това как се движиш. Да, можеш да използваш езика на тялото, за да накараш нещата да се случват както ти искаш, при това – без никой да те разкрие. „Ако направиш няколко незабележими промени в поведението си, ще можеш подсъзнателно да изпращаш послания на околните“, казва експертът по езика на тялото Жанин Драйвър, автор на новата книга (за съжаление все още не се издава у нас) „Казваш повече, отколкото си мислиш: 7-дневен план за употреба на новия език на тялото, с който ще получиш това, което искаш“. Ето кои движения според Жанин ще ти помогнат в офиса.

Спечели шефа си на съвещанието
Как да го направиш: Избери си място близо до него (това веднага ще го накара да се почувства по-свързан с теб). Седни на първата 1/3 от стола, защото така ще изглеждаш по-заинтересована и уверена. Дръж в ръката си (тази, която е от неговата страна) любимия му вид кафе или любимата му марка химикалки. Този психологически похват ще ви сближи и ще накара началникът ти подсъзнателно да се съгласи с теб.

Накарай всички да се съгласяват с теб
Как да го направиш: За да накараш колежката си да ти направи услуга, трябва да използваш жеста с обърнатата длан. Това е техника, използвана от полицаите по време на разпит, за да убедят някого да направи това, което са го помолили. След това постави ръка върху сърцето си, за да завършиш молбата си. Така ще покажеш, че си искрена. И накрая, за да уцелиш право в десетката, направи пауза за няколко секунди, преди да кажеш ключовите думи: „Знам, че и ти като мен си много заета, но би ли (пауза) свършила това вместо мен?“. Тази кратка пауза има силата на подсъзнателна команда, която сякаш подсказва на слушателя да каже „добре“.

Затвори устата на досадницата
Как да го направиш: Не прекъсвай заниманието си, докато ти говори, а вместо това направи жеста тип „пищов“ (облегни лактите си на бюрото, заключи всички пръсти на ръцете си освен показалците, така че да наподобят дуло на пистолет). Постави “дулото” пред устните си, за да покажеш, че не искаш да говориш. Ако тя не схване намека ти, й помогни с нещо от сорта на „Съжалявам, но имам много работа“.

Измъкни се, когато си се издънила
Как да го направиш: Добре, сгафила си. И е време да признаеш това на шефа си. Предпази се от скандала като застанеш така, че и двата ти крака да сочат неговите. Тази неконфронтираща се стойка ще го предизвика да ти прости. Признай вината си с думите „Ще се постарая това да не се случи отново“.

Справи се с кучката в офиса
Как да го направиш: Погледни я в очите, наклони главата си на една страна (сякаш търсиш одобрение) и повдигни брадичката си около 5 см. Така не само че ще излъчваш увереност, но и буквално ще подчиняваш с поглед. Използвай пренебрежителния жест с наклонената надолу длан, за да й покажеш, че си единствената, която контролира ситуацията.

Надхитри конкурентката си

Как да го направиш: Докато говориш, постави ръката си напречно на бюрото й. Tя ще разтълкува това като знак, че искаш да превземеш територията й. А ако докато разговаряте докоснеш и някои от канцеларските й принадлежности, ще й докажеш, че можеш – и ще – вземеш всичко, което искаш.