Банер
Страх, стрес и обида причиняват рак

 Как да се излекуваме от над 100 болести като променим чувствата си
Антипатията към себе си причинява акне. Чувството за безполезност води до алкохолизъм. Кавгите и крясъците в семейството ни разболяват до бронхит. Дълбока обида, дълготрайно него¬дувание, страх, голям психически стрес или шок са причините за рак.

 Така – кратко и ясно ни се представя „Истината за здравето“ в едноименната книга на Теменуга Пенчева, която е на пазара с логото на издателство „Милениум“. Гледната точка е коренно различна от тази на традиционната медицина, но читателите сами ще се убедят, че тази истина битува от древността до днес и нейни привърженици са милиони хора по света. Те успяват да възприемат болестите не като зло само по себе си, а като симптом за това, че им е нужна промяна, да се пренастроят, приспособят и да се отърсят дори от смятани за нелечими заболявания.
Комплектът от „Истината за здравето“ и наскоро тиражираният том „Истината за болестите“ на Тихомир Петров е средство, което има силата да разтопи солидни затлачващи представи и убеждения, наслоени у нас с годините, и да постави живота ни на чисто нова основа. Промяната на схващанията ни може да ни тласне по пътя към оздравяване, когато сме болни, или да ни помогне да не изгубим стабилността си на физическо и психическо ниво, когато я имаме.
Теменуга Пенчева синтезира холистичната философия за човека и човешкото здраве, проповядвана от Хипократ, през Зигмунд Фройд и Петър Дънов, до Луиз Хей и много други съвременни учени и емпирици. Всички те ни убеждават в нерушимата взаимовръзка между душа, дух и тяло, и в това, че непознаването и незачитането на тази неразривна цялост е главната причина за болестите.
„Допуснете ли неверни, криви мисли и чувства в ума и сърцето си, сами се отравяте“, казва Дънов. Това е било известно от най-дълбока древност, а днес науката го потвърждава като обяснява влиянието на емоциите ни върху тялото с хормоналните процеси, които са познати на всички ни.
От книгата ще научите точно от кои емоции са причинени над 100 от най-често срещаните заболявания и как можем да се справим с тях. Болестотворни бактерии няма, има болестотворни емоции – гняв, страх, вина, срам... Разчиствайки мислите и душите си от токсичното им влияние, можем да поемем към по-здрав и уравновесен живот и да повярваме, че изцелението е в наши ръце.