Банер
Александра Иванова: Как отслабнах с 42 кг за 9 месеца

Една невероятна българска книга за отслабването и оздравяването е вече факт. „Размерът има значение (Размерът на талията). Или как промених живота си с удоволствие“ е откровение, изпълнено с много болка, смях, автоирония, радост, вдъхновение и енергия за промяна. Невероятния наръчник, тиражиран от издателство „Милениум“, е вече на пазара.

Авторката на книгата – телевизионната продуцентка Александра Иванова слага щампата „Забранено за мъже“ на корицата и чистосърдечно разкрива как е стигнала до тегло 100 кг при ръст 165 см, колко дълъг път в джунглата на диетите е изминала, за да открие накрая как сравнително бързо, лесно и с удоволствие да се върне към състоянието си на здрава, красива, млада, обичаща себе си жена. Как само за 9 месеца, след 10 „тежки“ години, е свалила 42 килограма и вече година задържа без усилие този резултат.
Усещането, когато четеш „Размерът има значение…“, е като при хипноза, която преобръща всичките ти нагласи, схващания, спъващи убеждения и блокажи. А дори и да се чувстваш добре в кожата си, има какво да научиш и какво да вземеш от книгата. Тя е лек за душата на тези, които смятат, че остаряват и няма връщане назад; за онези, които не вярват, че някога отново ще харесат отражението си в огледалото; и за болните, които не намират лек в морето от скъпи лекарства. Защото „Размерът има значение“ е и книга за оздравяването, за спасяването на организма ни от отровите, които поглъщаме с храната – от тези, с които пръскат пшеницата, до уж невинните овкусители и оцветители. Спасявайки организма си от тях, ние тръгваме към едно ново ниво на здраве, живваме и се променяме, оттам – пътят към желанието за движение и приемане на полезна храна е ясен и лек. Отслабването е само страничен ефект. Това в един глас твърдят Александра Иванова и д-р Огнян Пелов – човекът, чиято система прилага авторката. Healthy Beauty & Energy е система с принципи, основана на българското традиционно хранене. Тя включва овче и козе сирене, месо, пача, свинска мас, масло, зехтин, люти чушки, салати от обичайните български зеленчуци, плодове, вода, вино, чай, кафе. Това не е диета, не се изисква да броите калории и да теглите продуктите до грам, в нея няма нищо екзотично.
Д-р Пелов е изключително интересен човек, любител на спорта, носител на много награди от надбягвания с кучешки впрягове, завоювани в Канада, където е работил. Именно там той създава и започва да прилага системата си. Една от пациентките му публикува във фейсбук свои снимки след зашеметяващо отслабване. Алексадра ги вижда, пита жената как е станало това чудо – и с изненада разбира, че зад огромната промяна на канадката стои българска следа. Останалото е история. Д-р Пелов днес е обратно в България и е готов, заедно с отличната си пациентка Александра Иванова, да разкрие на всеки как да подобри здравето си и външния си вид.
Авторката свидетелства с множество снимки – както в книгата, така и в профила си в социалната мрежа, за генералната трансформация, която е извоювала за себе си. След като надъхва читателя с изстрадания си опит и предава новата си философия за живота, тя поднася ясно, точно и систематично – в таблици и схеми – какво трябва да се прави ден по ден от трите периода от по три месеца по пътя към изцеление – как да намерим духовна опора в лични „ритуали на щастието“, как да се вслушваме в желанието на олекващото си тяло да се движи все повече и повече и сред кои храни можем да избираме за менюто си.
Александра е решена освен чрез книгата си, да споделя и лично своя опит с хора, които искат да променят живота си, в специални срещи и семинари.