Банер
Банер

 Новата книга на  Станка Ангелова - астролог на сайта „България без граници”  - цена 6 лв., поръчка на тел. 0888262195.

 

"Билков целебник" – букет от рецепти със 150 лековити растения

Основни принципи на бълкарството Как да си направим 60 вида чай
Огромната сила на растенията може да бъде използвана за лечение на практически всички познати заболявания. Правилното отношение към ролята на билките в живота ни е в състояние да ни осигури не просто здраве, но и цялостно духовно и морално укрепване.Книгата е дело на авторски колектив от шестима специалисти и е тиражиран от издателство „Милениум“.

Премиерният сборник „Билков целебник. Природните средства за справяне с болестите“ със своите над 300 страници, посветени на лечебната сила на природата е отворена врата към здравето и дълголетието. 
Наръчникът за билколечение включва инструкции за откриването, събирането, обработването и прилагането на над 150 растения. В него ще откриете стотици рецепти за конкретни лечебни методи и практики за приготвяне на запарки, отвари, тинктури, екстракти, сиропи. Ще научите как да си правите сами извлеци, кашици, емулсии, лапи, медицински оцет, спирт, масло и вино.
В „Билков целебник“ са включени таблици с изпитани билкови смеси за специфични заболявания и разяснения за съпътстващите терапии. Целебникът служи и за разпознаване на опасни симптоми и предотвратяване на нежелани последици при различните методи на билколечение. Ще научите как да си варите над 60 вида лековит чай и в какви случаи кой да препочетете.
Ако искате да станете познавач, ще имате на разположение информация кои точно вещества, съдържащи се в различните растения, ги правят лековити. Например, съpдeчнo дeйcтвaщите глиĸoзиди, чието приложение личи ясно от името им, имaт cтepoиднa cтpyĸтypa и ca пoдoбни нa пoлoвитe xopмoни, жлъчнитe ĸиceлини и витaмин D. Те се намират в: бoянĸaтa, мoминaтa cълзa, ĸyĸypяĸa, мopcĸия лyĸ, дявoлcĸaтa ycтa и др.
Всеки трябва да знае основните принципи в билкарството:
Когато са необходими само листата на рас¬тението, да не се късат неговите плодове и цветове, за да не се наранява то излишно и да не губи способностите си за размножава¬не.
Да не се обират всички билки от един вид на дадена територия, за да се запазят екземпля¬ри за по-нататъшно размножаване.
Да се проучат внимателно билките по описанията и илюстрациите в специализирана¬та литература, особено когато растенията имат лекарствено безполезни или отровни двой¬ници.
Билките се берат само в сухо време, когато по тях няма дори роса и се сушат на сянка и в проветриви помещения.
Използването на билките трябва да става само по предписание на специалист фитотера¬певт.
Напоследък се наблюдава нарастващ интерес към фитотерапията. Сигналите, давани от природата, стават все по-ясни и отчетливи. Нямаме избор и трябва да се вслушаме в тях, да променим качествено живота си, като съобразим нуждите на своя организъм с тези на заобикалящата ни среда.
Цената на "Билков целебник" е само 9 лв
.