Банер
Бъдете убедителни

 - Бъдете усмихнати и ще успявате

Общуването е много важно – както в партньорството, така и в професионалната сфера. Предлагаме ви няколко прости техники, които ще ви помогнат да бъдете по-убедителни и да получавате това, което искате.

За да постигнете целите си, ви е нужен:
Ентусиазъм

Подхождайте с позитивизъм към всичко, а в службата към възложените задачи. Въпреки проблемите опитайте се да се усмихвате по-често. Много скоро ще откриете, че вашият оптимизъм и хъс е "заразил" и други хора. Ако изникне някакъв проблем, те на драго сърце ще ви помогнат.

Увереност
Хората по-лесно ще откликват на молбите ви, ако им покажете недвусмислено, че сте уверени в себе си. Не бъдете променливи в отношенията с люимия, не го карайте да се чувства несигурен. Ако кандидатствате за работа, например, и ви попитат дали ще успеете да се справите, не отговаряйте колебливо: "Струва ми се, че ще се справя.", а бъдете категорични: "Сигурен съм, че ще се справя."

Прямота
Бъдете директни и искрени, за да покажете на събеседника си, че може да разчита на вас. Покажете съпричастност, че действително искате да помогнете на човека до себе си. Ако сте омъжени и мечтаете вашият съпруг да направи някоя нова покупка (например видео), кажете му, че той също ще се възползва от новата придобивка въпреки високата цена, която трябва да плати. През уикенда той ще може да ходи за риба, а когато се прибере - да гледа мача на любимия си отбор.
Ключът към успеха е да покажете на събеседника си, че наистина искате да му помогнете, макар и да знаете много добре, че вие също ще сте доволни.

Търпение
Научете се да изчаквате. Така ще избегнете прибързаните решения и необмислените думи, за които след това със сигурност ще съжалявате. В споровете най-често казвате неща, които после не можете да преглътнете. Ако в работата другият предявява придирчивост, то не избухвайте и не бъдете груби. Изчакайте и използвайте времето, за да видите с какво можете да сте му от полза.

Такт
Бъдете дипломатични и деликатни, най-хубаво е да сте мили със събеседника си. Например, ако искате мъжът ви да се облича "по-изискано", не мислете, че ще успеете да го убедите, като постоянно му натяквате колко е немърлив. Вместо това тактично му намекнете, че ако обръща повече внимание на облеклото си, другите ще го забелязват, а може и да получи желания пост, който толкова му се иска да заеме.