Банер
Рецепта за работещи ултиматуми в любовта

Ако ножът е опрял до кокала и ултиматумът ти се вижда единственият лъч надежда, ето как да пуснеш бомбата с най-малък риск да разбиеш всичко на парчета.

Уцели момента

Постави ултиматума, преди окончателно да ти е кипнал чайникът. Не е добра идея да си бясна или отчаяна, така че не протакай, а стреляй в първия миг, в който знаеш какво искаш.

Подготви се

Премисли какво точно ще кажеш. И трябва да си абсолютно сигурна, че си нещастна във връзката поради конкретната причина. Защото, ако той се поправи и ти все още не си доволна, май не играеш честно, нали?

Запази спокойствие

Имаш много по-големи шансове за успех, ако не звучиш истерично, а си сдържана и се владееш. Покажи му, че си обмисляла дълго въпроса и не си се решила на този ход с лека ръка.

Бъди твърда

Трябва да отиграеш тази ситуация на принципа „всичко или нищо”. Не се съгласявай на половинчати решения – това означава само нови компромиси.

Не се сърди

Ако ти откажат, не се вбесявай и не чупи кристалните вази, подарък от майка ти. Щом задаваш въпроса, трябва да можеш да понесеш и отговора.

Приеми последствията

Не си въобразявай, че ако отговорът му е: „Няма да стане”, може някак да замажете положението, да правите бурен помирителен секс и всичко да си продължи по старому. Трябва да си готова да си тръгнеш.

Опичай си ума

Трябва да си наясно, че една връзка не може да преживее повече от един ултиматум, така че не допускай да влезеш в серия от заплахи, караници и сдобрявания. Това си е жалка история.