Банер
Трябва да си поговорим

 I С тези думи може да стреснете вашия съпруг и той да откаже изобщо да ви слуша


Предстои ви да се справите със сложни въпроси в отношенията със съпруга си? Вероятно знаете, че е много важно това да стане в точния момент. 

А освен това, за да спечелите шанса да бъдете изслушани и разбрани, не рискувайте да започвате с добре познатата фраза “Трябва да си поговорим”. Тези думи плашат страшно много хора. Може би любимият ви очаква, че ще кажете нещо, от което ще се почувства гузен или виновен, или негоден. Можете да се обзаложите, че след като вашият съпруг чуе тези думи, ще си помисли: “Ох. Отново се започна. Какво съм направил сега? Не ми е до разправии след тежкия ден”. Може би той чува ехото на много предишни кавги, които са започнали със същите фрази и са довели до разрив, до голяма битка или до нещо друго ужасно.

Опитайте по друг начин

Поемете дълбоко дъх, не бързайте, съберете мислите си и след това кажете думите, които ще подействат:
“Скъпи, има нещо, което ме трвожи и наистина имам нужда от теб. Искаш ли да излезем на разходка?” Тези фрази веднага ще отворят вратите между вас и вашия партньор. Може да пробвате и така: “Моментът подходящ ли е да седнем да поговорим за нещата, които стават в семейството?” Така ще създадете спокойна, тиха, незастрашаваща атмосфера.
След като вашият съпруг се съгласи да ви отдели внимание, трябва да го помолите да ви изслуша, без да ви прекъсва, като го уверите, че след това ще има колкото време му е нужно, за да отговори. Естествено тези съвети може да ви се сторят малко формални и измислени, но това е простата схема, която ще ви помогне да изложите тезата ви с ваши собствени думи.