Банер
Поло Ралф Лорън - неподвластен на времето до безкрайност

- Символ на статус в мъжкото облекло
- Изтънченост и търсен снобизъм
В началото на март в столицата се открива бутик на известната марка. По повода в България ще пристигнат Александър Вирт и Бастиан Амелукс от „Поло Ралф Лорън”. Навлизането на популярната марка мъжки дрехи става благодарение на модна къща „Агресия”.
Поглед 43 г назад
Всичко започва с една колекция от вратоврзки. Днес Polo Ralph Lauren може да се похвали с 4-десетилетна история на успеха. 1967 г. Ралф Лорън основава марката Polo с новаторска линия от вратовръзки. Много скоро неговите ръчно изработени продукти стават символ на статус в мъжкото облекло. Днес влиятелният дизайнер залага преди всичко на висококачествени материи, неподвластни на времето мотиви и благородническия традиционен облик. Името на дизайнера отдавна е синоним на един неподражаем стил, който обединява традицията и модерното и доразвива модата до една концепция за стил на живот във всичко.

Лежерен и шикозен стил
За тази пролет безспорно най-модерен е „ Maidstone” на Polo Ralph Lauren за тази пролет. С деликатна лекота рафинирано са свързани един с друг многообразни десени. Резултатът е комбинации от памучни материи във весели цветове и неподвластни на времето ризи на райета в морски цветове. Актуални са и спортните блейзери в комбинация с леки спортни панталони или Chambray шорти. Приятно е съчетанието с морскосини ризи и карирани елеци към панталони в свежо бяло. Мъжественият вид, завършва сз класически аксесоари. Те са перфектен завършек за небрежния и същевременно високо класен и традиционен облик наРolo Ralph Lauren.
Кой е Ралф Лорън?
Дизайнерът е роден на 14 октомври 1939 г. в Бронкс, Ню Йорк. Израства в еврейско семейство с тримата си по-големи братя, отгледани от майка си, докато баща им боядисва къщи.
Усещането за мода на Лорън проличава в ранна възраст, когато си купува скъпи костюми с парите, които печели като работи след училище. Знае, че може да си намери и по-евтини дрехи, но за него е важно да изглежда стилно. Логично е да посещава дизайнерско училище, но всъщност той учи бизнес в City College в Манхатън. Докато учи, работи като продавач, а след това и при производител на вратовръзки. Тогава бъдещият дизайнер започва да прави широки вратовръзки и това го насочва към първото му бизнес начинание. През 1964-а се жени и има трима сина Андрю, Дейвид и Дилан.
„Никога не съм бил в модно училище. Бях млад мъж с чувство за стил. Никога не съм си представял, че Polo ще се превърне в това, което е днес. Просто следвах инстинкта си”, споделя модната легенда. През 1968 г. основава модната компания Polo Fashion. Заедно с по-големия си брат избират името Polo заради силата, стила и интереса, с който марката винаги е била асоциирана. Марката Рolо, известна днес с английския си колежански стил става империя за милиони, защотоЛорън има късмет и има перфектно чувство за стил. Притежава новаторско мислене, но също знае, че опаковката и представянето на всеки продукт са от основно значение.
В края на 60-те, докато се опитва да разработи линията си от широки вратовръзки, Bloomingdale настояват, че трябва да махне името си от вратовръзките и да ги направи по-тесни. Но той не се поддава на гигант и налага изискванията си След като виждат невероятният успех на моделите на Polo, Bloomingdale се връщат, молейки се. Както се казва, всичко останало е история.
Лорън е първият моден дизайнер, който има собствен магазин и който продава цялостен имидж и стил за класа, изтънченост и вкус. Неговото усещане за бизнес, способност да защитава продуктите си на всяка цена, го превръщат в легенда. Състоянието му възлиза над $1 милиард долара. Предлага на всеки възможността да изглежда толкова добре, колкото самия той, само като си купи продуктите му. Неговите дрехи и обзавеждане за дома издават вкус и снобизъм, имат своя неповторим блясък – и именно това прави марката на Ralph Lauren Polo вечна.