Банер
Банер

 Проучване на туристическия потенциал в община Ботевград. 

Продължава...

Зайд Ал-Хурани стана посланик на Йордания за деца чрез социалните си послания

14-годишният Зайд Ал-Хурани - йордански активист в социалните мрежи, бе удостоен със званието „Йордански детски посланик“, след като получи всеобщо признание на хиляди хора по света за неговия интерактивен проект. Той е създал образователно съдържание по въпроси, свързани с детството, семейството и отговорното гражданство, което публикува на видеоклипове на различни социални медийни платформи (Facebook, Twitter, Instagram и в собствения си уебсайт).

Видеоклиповете на Зайд са разнообразни и са насочени за информиране на деца и възрастни по различни горещи теми: подкрепа за пациенти с рак, улични чистачи и пенсионери, право на пешеходците, инициативата за тротоара и говорене по болезнени национални спомени, каквато е 13 -та годишнина от терористичните атентати в Аман, които поразиха хотели в Аман на 9 ноември 2005 г. Ученикът постоянно публикува видеоклипове за подпомагане на болни деца, които се нуждаят от помощ, или насочва внимание към бедните райони, които се нуждаят от подкрепа.
Зайд Ал-Хурани управлява профила си под надзора на своята майка-академик и е публикувал до момента около 102 видеоклипа в YouTube, има 164 000 последователи в социалната мрежа Facebook и 124 000 последователи в Instagram. Мечтата на младия активист Зейд е да се срещне с американския бизнесмен и програмист Марк Зукърбърг, основател и главен изпълнителен директор на Facebook, който се е превърнал в негов модел за подражание в лидерството и за развитието на интерактивни платформи. Вторият му модел за подражание е Джак Дорси - италианско-американски програмист и бизнесмен, основател на Twitter. Ал-Хурани се надява посланията му да достигнат до много деца по света.
Въпреки крехката си възраст Зейд вярва, че не можем да искаме промяна, без да започнем да се променяме. Убеден е, че всеки човек може да бъде щастлив и да помага на другите. "Промяната започва с всеки човек и интерактивните платформи са важни в живота на младото поколение в света като цяло и в Йордания в частност, тъй като привличат огромен брой последователи и взаимодействия от Йорданския народ“, смята посланикът на Йордания и активист Ал-Хурани.
Според Ал-Хурани, неговите клипове и показаните проблеми, свързани с детството, семейството, отговорното гражданство, болестите, бедността и родината, го вълнуват повече от другите. Горд е, че инициативите му са приветствани на местно и официално ниво чрез (Instagram, Facebook, Twitter и YouTube) платформи. Зайд обръща внимание на коментарите и мненията на последователи, които гледат видеоклиповете. Ал-Хурани се фокусира върху изпращането на посланието си до децата и вземащите решения по спонтанен и позитивен начин, което му донесе титлата посланик на Йордания за деца. Той се срещна с редица официални лица, министри и известни комици в страната и спомогна за няколко благотворителни инициативи в помощ на бедни деца и сираци.
Ал-Хурани бе гост на повечето местни медии и е на път да стане световно популярен с дейността си. Сам прави и продуцира видеоклиповете си, като чете по-голямата част от коментарите вечер, след като изпълни училищните си задължения. Убеден е, че социалните медии са важна платформа за създаване на промяна, тъй като той премина през нея и сега спомага да се повиши информираността на околните, като посланията му достигат до повече хора и носи отговорност като посланик на йорданските деца.
Съобщи Тони Титянова

Последвайте в социалните мрежи героичното момче https://www.facebook.com/zaidfhorani

https://www.youtube.com/channel/UCvk2LxoyY6JFBQoFwlSM1hw

https://www.instagram.com/zaid.horani/?fbclid=IwAR23XCmzPMZKJEAeNcRVg9ohQtL4gg7awKWVZfp3FHlPQp7SzNKbAQS2pWc