Банер
Хитовия минисериал на ВВС „Миниатюристът“ по новия канал на Viasat World

Viasat World обяви сделка с независимия продуцент на тв, филмово и дигитално съдържание all3media International за над 50 часа драматични продукции за новия си телевизионен канал Epic Drama. Той ще стартира в ключови европейски пазари, сред които и България, на 14 декември 2017 г.

С него почитателите на драматичния жанр ще получат достъп до най-признатите и завладяващи драматични поредици, в разнообразие от поджанрове, включително „крими и мистерии“, екранизации по класически литературни творби, „политика и власт“, исторически, военни, екшън и приключенски заглавия, продукции по реални исторически събития, както и фентъзи. Новият тв канал и свързания с него каталог за видео по заявка вече ще включват и най-доброто от продукциите на all3media International.
Сред очакваните заглавия за EPIC DRAMA са:
Миниатюристът | The Miniaturist

В един свеж есенен ден през 1686 г. осемнадесетгодишната Нела Оортман пристига в Амстердам, за да започне новия си живот като съпруга на заможния търговец Йоханес Бранд. Надеждата ѝ за щастлив брак бързо изчезва - нейният нов дом, макар и великолепен, не е никак гостоприемен. Йоханес е любезен, но дистанциран, силно отдаден на работата си, и оставя Нела сама със сестра му – рязката и властна Марин...
Адаптация по международния бестселър на Джеси Бъртън (издаден и на български - от издателство Ciela, преводач Ана Лулчева), „Миниатюристът“ е обсебващ исторически трилър със звезден актьорски състав: Аня Тейлър-Джой (Split, The Witch), Ромола Гарей (The Hour, The Crimson Petal And The White, Atonement) и Алекс Хасел (Suburbicon, Anonymous), както и Паапа Есиеду (A Midsummer Night’s Dream, Utopia), Хейли Скуайърс (I, Daniel Blake; Southcliffe) и Емили Берингтън (Humans).
Close to the Enemy

Опасно съревнование с времето... развиващ се в опустошен от бомбардировки лондонски хотел в края на Втората световна война, Close to the Enemy проследява агента от разузнаването, капитан Кълъм Фъргюсън. Неговата последна задача към армията е да подсигури съдействието на германския учен, Дийтер, който да започне да работи за британските RAF по спешна разработка на реактивен двигател. На фона на зараждащата се Студена война за британската национална сигурност е от критична важност най-новите технологии да са на разположение на въоръжените сили възможно най-скоро. Кълъм използва неортодоксални методи, за да убеди Дийтер да работи за британците, докато в крайна сметка между тях се заражда приятелство, но нищо не е такова, каквото изглежда...
The Village сезони 1-2
Епичната семейна сага се развива по хълмистите възвишения на красивия Пийк Дистрикт на английския Дарбишър; една история от 20-ти век. Велики исторически събития, промени и прогрес са отразени чрез историята на селото. Животът на хората (децата, учителите, фермерите, собственикът на завода, методисткият свещеник, аристокрацията, притежаваща земя) е в сърцето на всичко. Сезон първи се простира в началото на Първата световна война, през очите на един човек, стария Бърт Мидълтън; историята на неговия живот и гласът му са гръбнакът на наратива и начинът да изследваме кои сме и защо сме такива. Историята без оценка; миналото, показано като настояще, чрез дръзко разказвачество, с хирургическа точност, в текстура и цвят.
Miss Fisher’s Murder Mysteries сезони 1-3
Увлекателна поредица, пиршество за окото, с отличената сценична и филмова актриса Еси Дейвис в ролята на почитаемата Мис Фрин Фишър. Дамата детектив се промъква по задните улички, в джазклубовете и божествените имения на 1920-те, за да се бори с несправедливостите, въоръжена с пистолета си с перлена дръжка и с острия си като кама ум. Оставяйки купища обожатели след себе си, тази съвсем модерна героиня се наслаждава на живота и е горда от себе си, докато разплита всякакви мистерии. Помагат й Дот, най-сладката домашна прислужница, донякъде неохотния инспектор Джак Робинсън и светската лъвица, леля Прудънс, за да стане това една класическа детективска поредица.

Съобщи Тони Титянова