Банер
Банер

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

За информация и  начин да  закупите книгата "Обичай ме навеки" 

Продължава...

ПОЛОВИН МИЛИОН БЪЛГАРИ СЕ ПРЕБРОИХА ПО ИНТЕРНЕТ

Повече от едно денонощие продължава електронното Преброяването на населението и жилищния фонд в България. Към 16.00 часа системата на НСИ регистрира 510 000 успешно преброени граждани.Днес заседанието на Министерски съвет беше открито с темата за преброяването. Председателят на НСИ – доц. д-р Мариана Коцева

запозна министрите с хода на преброяването.Ресорният на НСИ вицепремиер и министър на финансите Симеон Дянков призова министрите от Кабинета да подготвят писма-обръщения до министерствата си и подчинените им административни звена, служителите да се преброят по Интернет, тъй като така ще се спестят много време и средства, а и ще се улеснят българските граждани.
Доц. Коцева отбеляза, че за по-малко от 36 часа 400 000 граждани са се преброили по Интернет. Изключително големият интерес постави на изпитание техническата инфраструктура не само на НСИ, но и в страната като цяло.
Вчера лично премиерът Бойко Борисов изпробва Информационната система и се преброи успешно по интернет.
Госпожа Коцева благодари за подкрепата на централната, областните и общинските администрации за интереса и пожела да продължим да работим заедно, за да бъде България освен първата страна в ЕС, провеждаща преброяване през 2011 и страната с най-много преброени по Интернет.
Почивните дни са подходящи за спокойно попълване на анкетната карта в семейна обстановка.