Банер
Банер

 Проучване на туристическия потенциал в община Ботевград. 

Продължава...

VIASAT HISTORY - ПРОГРАМНИ АКЦЕНТИ CEПТEМВPИ 2020

Китайски сезон, По стъпките на Атила, още "Безмилостни управници" и Фронтови линии по VIASAT HISTORY през септември. Ето някои от очакваните поредици:

Новите тайни на Теракотената армия
Неделя, 13 септември, в 22:00 ч.
Откриването на Теракотена армия през 1974 г. завладя въображението на света, но тези първи разкопки разкриха само частица от огромното и изключително съкровище. С ексклузивен достъп до новаторско изследване на Лондонския университетски колеж и Музея на Теракотена армия, документалният филм разкрива нови тайни и предоставя зрелищен достъп до самите воини.

Китайски сезон (рубрика)
Всяка неделя от неделя, 13 септември, в 20:55 ч.
Предлагаме достъп до нови доказателства за най-големите художествени и архитектурни чудеса на Китай на премиерата на "Новите тайни на Теракотената армия".
Проследяваме как е била открита Теракотената армия, как са били построени Великата китайска стена и Забраненият град, и следваме Пътя на коприната.

По стъпките на Атила: Царят на хуните
От понеделник, 14 септември, в 23:00 ч.
Бил е известен като "Божия бич" и за него се говорело, че откъдето мине конят му, трева не никне. Името му е Атила, вожд на хуните. Почти нищо не се знае за него, но безпрецедентно археологическо откритие може би ще разкрие най-големите тайни на хуните. Става дума за гигантски обект в дивата природа на Казахстан, наречен Алтинказган. Руските археолози откриват съкровища, заровени от хуните в сайта от 2014 г. насам. Възможно ли е загадката на хуните да бъде разкрита от находките в това изгубено кътче на Централна Азия?

Забранена история
Започва всяка делнична вечер от понеделник, 14 септември, в 21:05 ч.
Невероятно успешната международна ТВ поредица се завръща с шести сезон. Тя разследва истинските истории зад големите съкровища, устойчивите конспиративни теории, античните реликви, изгубените цивилизации и военните тайни. Екипът посещава отново местата, изследва древните обекти, търси мнения и възгледи, представя нови материали и изравя нови факти.