Банер
Банер

 Новата книга на  Станка Ангелова - астролог на сайта „България без граници”  - цена 6 лв., поръчка на тел. 0888262195.

 

Първото зимно „Нестле за Живей активно“ събра стотици в Боровец

Основната цел на зимното издание на „Нестле за Живей активно“ е да промени статистиката, според която 66% от хората са склонни да отложат тренировката си или изобщо да не я проведат през зимата – поради ниските температури, леда и снега. Обратно на разпространеното разбиране, че през зимата нивата на физическа активност са много по-ниски поради ниските температури и студа, участниците в първото по рода си зимно „Нестле за Живей активно“, показаха, че зимните спортове могат да донесат не само повече изгорени калории, но и много настроение, адреналин и забавление за цялото семейство.

„Благодаря на всички, които подкрепят вече 15 години „Нестле за Живей активно“ и сме щастливи да успеем да вдъхновим стотиците присъстващи да бъдат активни и през зимата. Днес заставаме тук пред вас с важно послание – движете се и се забавлявайте! Зимата предлага неповторими възможности за ценни мигове със семействата ни! Насладете се на днешния активен ден в Боровец!“, коментира Петър Стоилов – главен изпълнителен директор на „Нестле България“.
Най-малките почитатели на зимните активности правиха атрактивни снежни човеци и се спускаха с шейни, като най-смелите имаха възможност да се включат в безплатните ски уроци, осигурени от партньорите от Бороспорт. Посетителите успяха да видят импровизиран слалом на ски и сноуборд между Йордан Йовчев и най-добрата състезателка по сноуборд у нас Александра Жекова.
Ски летендата в биатлона Екатерина Дафовска и най-добрият ни скиор в алпийски дисциплини Петър Попангелов, заедно с други спортисти и певци гости на празника, се включиха в най-разнообразни „зимни“ активности, като ТИТА и Йордан Йовчев се качиха на ски с безценните съвети на Петър Попангелов.
Официални партньори на зимното издание на празника са Министерство на младежта и спорта, община Самоков, хотел Рила и Бороспорт.
През последните 14 години инициативата „Нестле за Живей активно“ дава възможност на българите да спортуват, да се движат и да се забавляват заедно с едни от най-обичаните спортни звезди, сред които са Йорданка Благоева, Мария Гроздева, Симона Пейчева, Армен Назарян и много други.
Съобщи Тони Титянова