Банер
28% от стопаните срещат проблеми с поведението на кучето си

PURINA® организира образователни уебсеминари, за да помогне на стопаните да се спрвят с най-честите поведенчески проблеми при домашните си любимци
„През последните години се наблюдава засилен интерес от страна на стопаните към възпитанието на техните любимци. За съжаление обаче не всички са готови да полагат системни усилия за тяхното обучение.“, споделя Асен Аролски, професионален треньор на кучета. През изминалата седмица той влезе в ролята на лектор в първата по-рода си онлайн обучителна сесия за възпитание на домашни любимци, организирана от PURINA® България.

Уебинарът „Училище за кучета на живо: Как да дресираме кучето си“ се радва на изключителен зрителски интерес, като бяха зададени над 500 въпроса към Асен Аролски. Събраните данни по време на сесията показват, че стопаните срещат множество предизвикателства с възпитанието и обучението на домашните си любимци. Сред най-разпространените са поведенческите проблеми като 35% от въпросите са свързани с държанието на кучето по време на разходка: дърпа се, не се връща при стопанина. Други 28% споделят проблеми с агресия при животните – към други кучета, към хора и към превозни средства. Не са малко и въпросите, свързани с изграждането на тоалетни навици при кучетата в ранна възраст.
Асен Аролски, дългогодишен партньор на PURINA® България, отговори на част от въпросите по време на живото излъчване, а останалите потребители получиха отговори след предаването. Основните насоки за справяне с проблемите са свързани с изграждане на пълноценна връзка с домашния любимец, поставянето на ясни и конкретни правила от стопанина и отделяне на достатъчно време за игри, физическа активност и обучение. По време на живото излъчване водещият – хип-хоп изпълнителят Играта, помоли треньора да демонстрира конкретни техники, заедно със своя другар – бордър колито Атила, и с малкия и своенравен френски булдог Домино, които тепърва ще бъде обучаван от Асен Аролски. Всички зрители, които се включиха с въпроси по време на излъчването на уебинара или предварително, получиха ваучер за безплатен профилактичен преглед за своите домашни любимци и опаковка от иновативната храна за кучета Duo Delice, която е създадена специално да удовлетвори всички хранителни нужди на четириногите ни приятели.
В началото на следващата година е планирано още едно издание, посветено на обучението на кучетата, където потребителите отново ще могат да зададат въпросите си и да получат индивидуални съвети от професионален треньор.
Онлайн обучителната сесия „Училище за кучета на живо: Как да дресираме кучето си“ е част от серията онлайн базирани лекции, които PURINA® организира в партньорство над 70 ветеринарни клиники в страната. До момента бяха излъчени 5 предавания, посветени на здравословните проблеми на домашните любимци и предизвикателствата, пред които се изправят собствениците им. По време на обучителните сесии ветеринарни лекари разясняват на потребителите кои са основните симптоми на различни заболявания при животните, как собствениците им да предотвратят появата им, както и спецификите при хранене на домашния им любимец.
С повече от 85 години професионален опит зад гърба си, PURINA® произвежда марките храни за домашни любимци, радващи се на най-голяма популярност и доверие. PURINA® е експерт по отношение на хранителните нужди на животните и създаването на вкусни рецепти, които допринасят за едно добро здравословно състояние, дълголетие и добра форма.

Тони Титянова