Банер
Avon направи дарение за телефонна линия в помощ на жертвите на домашно насилие

Avon дари 50 000 лв. - събраните средства в кампанията „Говори открито срещу домашното насилие“ на „Алианс за защита от насилие, основано на пола“. Средствата за стартирането на денонощна национална телефонна линия, която ще предлага професионална помощ за жертвите на домашно насилие у нас.
Новата, безплатна линия, стартира в началото на 2018 година и ще има за цел да окаже подкрепа и незабавна помощ на жертвите от домашно насилие.

Централата на телефонната линията ще бъде в град Дупница с възможност за приемане на 4 едновременни обаждания, които да бъдат насочвани към 12 мобилни линии, разположени в 12 града в страната, където има центрове за консултиране и настаняване на жертви на домашно насилие. Телефонната линия ще се обслужва от около 40 специалисти, които да окажат незабавна психологическа и практическа помощ на жертвата и да я насочат към конкретна институция или център, където да намери подслон и защита.
Домашното насилие е проблем, който засяга цялото общество, и никой не трябва да затваря очите си пред него.
Avon, като компания с мисия да помага на жените да бъдат красиви, успешни и здрави, е превърнала битката с домашното насилие в свой глобален ангажимент. Основна задача за кампанията „Говори открито“ е да помогне на жертвите да излязат от жестокия кръг на насилието и да потърсят нови възможности, с които ще се чувстват по-щастливи и успешни. От началото на кампанията са осигурени 1000 психологически и юридически консултации на жертви, а с дарените средства през 2014 г кампанията подпомогна стартирането на кризисен център за жертви на домашно насилие в Димитровград.
Продуктите от синята серия се предлагат целогодишно в брошурите на Avon и онлайн на avon.bg, a 100% от печалбата от всеки от тях се дарява на партньорите на Avon, които оказват професионална подкрепа на жени и деца, попаднали в ситуация на насилие и тормоз.
Съобщи Тони Титянова